Home Verzekeringen ZZP’er in de bouw: welke verzekeringen heb je nodig?

ZZP’er in de bouw: welke verzekeringen heb je nodig?

2032
DELEN
zzp bouw verzekeringen

Als ZZP’er werken biedt je allerlei kansen en mogelijkheden, en geeft je ontzettend veel vrijheid. Hier tegenover staat natuurlijk ook het feit dat er bepaalde verantwoordelijkheden bij komen kijken. Zo zorg je voor je eigen inkomen, klantcontact en natuurlijk ook je eigen verzekeringen. Maar welke verzekeringen heb je nu eigenlijk nodig, wat moet je weten voordat je deze afsluit en waarom zou jij je ZZP aansprakelijkheidsverzekering vergelijken?

De aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer we alle ZZP verzekeringen bekijken, is de aansprakelijkheidsverzekering misschien wel de belangrijkste. Zeker in een risicovolle sector als de bouw. Schade die je per ongeluk toebrengt aan derden, of aan de goederen van derden, worden gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering. Let natuurlijk wel op dat jouw particuliere aansprakelijkheidsverzekering geen dekking biedt wanneer het gaat om bedrijfsmatige uitvoering. Je hebt als ZZP’er in de bouw dus echt een aparte aansprakelijkheidsverzekering nodig wanneer het gaat om jouw werkzaamheden in de sector.

Beroepsaansprakelijkheid

Gezien je in de bouw een hoger risico loopt op het veroorzaken van vermogensschade, is het verstandig een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Construction All-risk verzekering

Als ZZP’er in de bouw (als aannemer of eigenaar van een klusbedrijf) heb een aanvullende Construction All Risk verzekering nodig. Met deze verzekering ben je gedekt tegen de schade die ontstaat tijdens bouw of verbouwing. Daarnaast ben je ook verzekerd voor schade aan bouwmaterialen, hulpmaterialen en eigendommen van de opdrachtgever.

Inventaris verzekeren

Een autoverzekering is natuurlijk belangrijk, maar je gereedschappen en materialen zijn noodzaak voor je werk als zzp’er. Maar deze zijn niet altijd verzekerd onder je privé verzekeringen. Check dit dus even bij je privé verzekeraar, en sluit eventueel een zakelijke inventaris verzekering af op een zakelijke polis. Zo verzeker je deze items tegen schade door bijvoorbeeld diefstal.

Elektrische apparatuur

De elektrische apparatuur (denk bijvoorbeeld aan je eigen telefoon of de laptop van je opdrachtgever) is daarentegen vaak niet meeverzekerd wanneer je deze meeneemt buiten je bedrijfspand. Je kunt hier een aparte verzekering voor afsluiten die dekking biedt waar je inboedelverzekering dat niet doet. Je kunt hier een draagbare elektronische hulpmiddelen verzekering voor afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering

Kom je om een of andere reden in de problemen en heb je rechtshulp nodig? Dan worden deze kosten gedekt door je rechtsbijstandverzekering. Ook voor deze verzekering geldt dat het verstandig is om even contact op te nemen met je privé verzekeraar; het kan namelijk zijn dat zakelijke rechtsbijstand niet onder je polis valt. En je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here