Home Tips Zorg voor een optimale bedrijfshygiëne

Zorg voor een optimale bedrijfshygiëne

3994
DELEN
Ongediertebestrijding

Bedrijfshygiëne: lang niet ieder bedrijf besteedt er evenveel aandacht aan. Sommige bedrijven zijn brandschoon, terwijl andere nauwelijks iets doen aan de hygiëne. Een schone werkomgeving is natuurlijk wel zo prettig. Niet alleen voor jou als ondernemer, maar zeker ook voor je personeel. Zo is de kans op ziekte bijvoorbeeld een stuk groter in een onhygiënische omgeving. Maar dat is niet het enige. Bedrijven die nauwelijks schoongemaakt worden, krijgen namelijk ook vaak te maken met ongedierte. Om ongedierte buiten de deur van jouw onderneming te houden, is hygiëne dus van groot belang.

Hoe zorg je voor een schoon bedrijf?

Wil jij dat jouw bedrijf hygiënisch is? Dan is regelmatig schoonmaken natuurlijk harstikke belangrijk. En nee, alleen even vluchtig met de stofzuiger en een doekje rond is niet voldoende. Toch gebeurt dit in veel bedrijven regelmatig. Alleen de zichtbare plekken worden schoongemaakt. Deze zijn immers makkelijk te bereiken met een stofzuiger of poetsdoek. Het schoonmaakklusje is op deze manier ook nog eens snel geklaard. Jouw onderneming oogt op deze manier schoon, maar is dit eigenlijk helemaal niet. Heb jij zelf geen tijd om je bedrijf schoon te maken? Huur hier dan eventueel een bedrijf voor in. Zij zorgen voor een hygiënische werkvloer. Hierdoor is de hygiëne in jouw bedrijf altijd op orde.

Gevolgen van een slechte bedrijfshygiëne

Veel bedrijven bekommeren zich niet om de hygiëne op de werkvloer. Vaak wordt gedacht dat een beetje viezigheid geen kwaad kan. Ongemerkt is het echter vaak een stuk smeriger dan gedacht. Zo loopt jouw personeel verhoogd risico op ziekte. Dit kost je alleen maar geld. Daarnaast is in een smerig bedrijf vaak ongedierte aanwezig. Dit valt echter lang niet altijd op. Ongedierte houdt namelijk van een smerige omgeving. Zij begeven zich vaak onder of achter machines, apparaten, kasten of andere voorwerpen. Hier wordt vaak niet schoongemaakt. Tevens kijkt hier toch bijna nooit iemand. De kans dat het ongedierte opgemerkt wordt, is dan ook bijzonder klein.

Het belang van ongediertebestrijding

Weet je dat jouw bedrijf niet echt hygiënisch is en heb je te maken met ongedierte? Dan is het zaak om dit zo snel mogelijk te bestrijden. Wacht vooral niet te lang met ongediertebestrijding. Waarom niet? Omdat ongedierte zich vaak snel voortplant. Daarnaast dragen veel van deze beestjes allerlei ziektes met zich mee. Wanneer je personeel in aanraking komt met bijvoorbeeld uitwerpselen van deze beesten, kunnen zij ziek worden. Door jouw onderneming regelmatig schoon te maken, kon je dit voorkomen. Nu is het echter al te laat. Het ongedierte is alleen nog uit je bedrijf te krijgen met behulp van ongediertebestrijding.

Wat voor een soorten ongedierte komt voor in bedrijven?

Dit is uiteraard afhankelijk van het soort bedrijf. Bedrijven die werken met etenswaren, hebben een grotere kans op de aanwezigheid van ongedierte. Zeker wanneer de bedrijfshygiëne niet goed is. Toch zijn het vaak muizen en ratten die voor de meeste overlast zorgen. Deze beesten vinden het namelijk heerlijk om te leven in een smerige omgeving. Wanneer het voedsel ook nog eens voor het grijpen ligt, zijn zij helemaal niet meer weg te slaan. Dit ongedierte kan niet alleen ziekte veroorzaken onder je personeel, maar tevens jouw bedrijf beschadigen. Zo vreten muizen en ratten aan allerlei zaken, zoals kabels en materialen. De reparatiekosten kunnen op deze manier behoorlijk hoog oplopen.

Sluiting mogelijk bij aanwezigheid ongedierte


Is er ongedierte aanwezig in je bedrijf maar doe je hier niets aan? Dan moet je er niet raar van opkijken wanneer jouw onderneming vroeg of laat gesloten wordt. Deze kans is met name aanwezig bij bedrijven die etenswaren produceren. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert de laatste tijd namelijk steeds meer controles uit bij dergelijke bedrijven. Dit doet de instantie onder meer bij supermarkten. Zo zijn er de afgelopen tijd al diverse vestigingen van Albert Heijn gesloten in Amsterdam. Door de aanwezigheid van het ongedierte kwam de voedselveiligheid in het geding. Daarom is tot sluiting overgegaan. De winkels mochten pas weer open wanneer het ongedierte bestreden was.

Professionele bestrijder inschakelen

Heeft jouw onderneming ook te maken met de aanwezigheid van ongedierte? Dan is het zaak zo snel mogelijk over te gaan tot ongediertebestrijding. Ga niet zelf proberen het ongedierte te vangen of te bestrijden. Nee, doe een beroep op een professionele bestrijder. Vaak is er een stuk meer ongedierte aanwezig dan je denkt. Een ongediertebestrijder weet dit goed in kaart te brengen. Tevens kent hij effectieve methoden om het ongedierte snel uit de weg te ruimen. Je bent snel verlost van het ongedierte en voorkomt zo dat jouw onderneming gesloten moet worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here