Home Administratie Zonder geld beginnen als zzp’er: in deze sectoren kan het

Zonder geld beginnen als zzp’er: in deze sectoren kan het

2162
DELEN
Zonder geld beginnen als zzp’er in deze sectoren kan het

In tegenstelling tot wat men soms eens beweert, is een eigen zaak starten zonder geld perfect mogelijk. Maar niet in alle sectoren. Wil je in de horeca beginnen? Dan zal ook een kredietverstrekker meestal al een forse eigen inbreng eisen. Doe je dat liever niet? Dan zal je niet alleen als zzp’er moeten beginnen, maar ook voor een andere sector moeten kiezen. In welke sectoren je zonder geld als zzp’er kan beginnen? Wij zochten en vonden enkele voorbeelden.

Sectoren met weinig onkosten en investeringen

Als je geen geld hebt kan je natuurlijk geen investeringen doen of onkosten maken. Wil je zonder geld als zzp’er beginnen, dan zal je op zoek moeten gaan naar sectoren waarin dat kan. Een restaurant kan je dan ook niet uitbaten, maar een freelance tekstschrijver of vertaler kan je heus wel worden. Op voorwaarde natuurlijk dat je over een talenknobbel beschikt. Maar je kan ook aan de slag gaan als personal trainer, als virtual assistent bonnetjes in een boekhoudprogramma inboeken of je kan babysitten. Of je uit pakweg babysitten ook geld kan slaan is natuurlijk een andere vraag. Daarvoor zou je een ondernemingsplan moeten opstellen.

Sectoren waarin men in jou gelooft

Waarom je niet meteen als restaurantuitbater kan beginnen? Omdat de horecasector al langer rake klappen krijgt. Daarom wil de bank ook water bij de wijn zien. Vooral omdat het heel wat investeringen vergt. Toch zullen dergelijke investeringen kredietverstrekkers heus niet altijd afschrikken. Heb je een innovatief idee waarmee je de markt kan veroveren? Teer je op een uitgebreide expertise en jarenlange werkervaring? Kan je vroegere resultaten voorleggen? Dan zal je heus wel een kredietverstrekker vinden die in jou gelooft. En dan maakt de sector waarin je je bevindt, eigenlijk helemaal niks uit.

Sectoren waarin je over connecties beschikt

Beschik je in een specifieke sector over wel heel veel connecties? Dan kan je jouw connecties gebruiken om ook zonder geld als zzp’er aan de slag te gaan. Misschien heeft een connectie van jou wel nog een freesmachine staan en kan je er tegen een bescheiden tarief wel gebruik van maken? Of misschien kan men jou helpen met de administratie opzetten? Of kan je in eerste instantie in onder aanneming aan de slag? Tegen een vriendelijk prijsje uiteraard, omdat je de bedrijfsmiddelen van de opdrachtgever mag gebruiken.

Het zijn slechts enkele voorbeelden die aantonen dat een stel goede connecties soms alles is wat je nodig hebt. Het geld? Dat komt dan later wel.

Sectoren met gigantische tekorten

Wanneer je niet over grote budgetten beschikt, dan heb je in concurrentiegevoelige sectoren niks te zoeken. Je kan immers niet zomaar volop investeren in marketing en naamsbekendheid, waardoor je altijd gedoemd bent om als klein broertje door het leven te gaan. In sommige sectoren is er echter volop groeipotentieel, vaak omdat specifieke profielen nu eenmaal een zeldzaamheid zijn. Het gaat onder andere om de metaalsector, de energiebranche en de zorgsector. Als je binnen deze sectoren aan de slag kan, heb je de klanten vaak meteen voor het uitkiezen. En dan neem je al snel een gevleugelde start.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here