Home Tips Zo zorg je voor meer licht in je thuiskantoor

Zo zorg je voor meer licht in je thuiskantoor

320
DELEN
Zo zorg je voor meer licht in je thuiskantoor

Van plan om een thuiskantoor te creëren thuis? Dan dien je over verschillende dingen na te denken. Van het kiezen van meubilair voor in je kantoor tot zoveel mogelijk lichtinval realiseren: het hoort erbij. Dat laatste is iets wat nog vaak vergeten wordt, maar wat wel enorm belangrijk is. Genoeg lichtinval is van belang omdat dit een positief effect heeft op jouw productiviteit. Hoe je voor meer licht in je thuiskantoor zorgt? Wij geven wat tips!

Kies een lichte ruimte

Ten eerste is het slim om van zoveel mogelijk daglicht te profiteren. Ga daarom eens na welke plek het beste is om jouw thuiskantoor te vestigen. Dit kan in de woonkamer zijn, omdat je daar wellicht voorzien bent van meerdere raampartijen. Als je in de woonkamer een thuiskantoor creëert, is het echter goed om de ruimte zo licht mogelijk te maken. Dit doe je door de juiste raamdecoratie te kiezen. Ook als je nog geen deuren met glas hebt, is dit iets om over na te denken. Deuren met glas zorgen namelijk ook voor meer lichtinval in huis. Als je hiernaar op zoek bent, ben je bij de Buitendeur aan het juiste adres. Niet alleen de woonkamer kan geschikt zijn voor een thuiskantoor. Als je nog een ruimte over hebt in huis die momenteel niet gebruikt wordt en waar je van veel lichtinval geniet, is dit natuurlijk ook een aanrader.

Beschik je over een veranda of serre? Dan is dit ook een plek die je kunt overwegen. Al helemaal als je bent voorzien van een schuifpui of veel glas, is dit een geschikte plek om te werken. Hoe meer je over daglicht kunt beschikken, hoe beter. Als je nog geen schuifpui hebt, kan dit zeker het overwegen waard zijn om meer licht op je werkplek te creëren. Het is dan wel belangrijk om deze te netjes te onderhouden zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Onderhoud de schuifpui goed of overweeg een schuifpui reparatie als het niet meer naar behoren werkt.

Maak gebruik van basisverlichting

Welke ruimte je ook hebt uitgekozen voor je thuiskantoor, het is handig om gebruik te maken van basisverlichting om de ruimte naast het gebruiken van daglicht goed te verlichten. Basisverlichting is onmisbaar, want hiermee zorg je ervoor dat de ruimte niet donker wordt. Hoe meer licht er in jouw thuiskantoor is, hoe beter je aan het werk kunt gaan. Je kunt daarom beter te veel als te weinig licht hebben. Bij basisverlichting kun je bijvoorbeeld denken aan een hanglamp of inbouwspots.

Gebruik veel wit

Gebruik veel wit

Wil je de ruimte waar je werkt lichter laten lijken? Dan is het een aanrader om veel gebruik te maken van wit. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld witte muren, witte kozijnen of witte accessoires. Deze kleur straalt rust uit en laat jouw thuiskantoor er ruimtelijker uitzien. Het kan dus zeker geen kwaad om deze kleur wat vaker toe te voegen in jouw thuiskantoor.

Functionele verlichting en sfeerverlichting

Waar je ook nog over na kunt denken om voor meer licht te zorgen in je thuiskantoor, zijn functionele verlichting en sfeerverlichting. Met functionele verlichting kun je bijvoorbeeld denken aan een bureaulamp, zodat je iets beter kunt lezen. Bij sfeerverlichting kun je denken aan kleine lichtbronnen om de ruimte meer sfeer te geven.

Houd deze bovenstaande dingen in je achterhoofd als je binnenkort aan de slag gaat met het creëren van een licht thuiskantoor. Onthoud dat licht invloed heeft op je werkzaamheden, waardoor het van belang is om hier goed over na te denken. Hoe lichter de ruimte, hoe fijner het wordt om hier te werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here