Home Blogs Zo stel je een duurzaam printbeleid op

Zo stel je een duurzaam printbeleid op

2021
DELEN
duurzaam printbeleid

Het opstellen van een duurzaam printbeleid is niet alleen goed voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen traject van een bedrijf, het kan ook een flinke besparing in de kosten opleveren. Met deze handige tips stel je gemakkelijk en snel, een duurzaam printbeleid op.

1. Stel een overzichtelijk plan op

Begin met het opstellen van een plan voor het duurzame printbeleid. In dit plan neem je alle belangrijke zaken op zodat iedereen direct weet welk beleid er gehanteerd wordt. Dit plan werkt als fijne leidraad voor nu, en de toekomst.

2. Duurzaam vervangen van inktcartridges

Met de opkomst van printabonnementen kun je inktcartridges efficient en duurzaam vervangen. Zo kun je via HP op deze website een proefabonnement nemen op HP Instant Ink. Met dit vrijblijvende abonnement geeft je printer een signaaltje wanneer de inktcartridges bijna leeg zijn. Het HP kantoor ontvangt dit signaal, en stuurt vervolgens direct de benodigde cartridges naar jouw adres. Voordat je cartridges op zijn, heb jij de nieuwe al op de deurmat liggen. De oude? Die stuur je met de envelop gratis retour. Niet alleen is dit een duurzame manier van werken, maar het werkt ook een stuk efficienter. Twee vliegen in één klap!

3. Sla bestanden op als PDF

Probeer bestanden zoveel mogelijk op te slaan als PDF. Er zijn meer dan genoeg (gratis) PDF readers te downloaden en deze readers bieden je de mogelijkheid om direct opmerkingen toe te voegen, of bepaalde belangrijke stukken te highlighten. Het printen vanaf een PDF bestand gaat ook een stuk makkelijker. Waar een Word bestand nog wel eens wil verspringen, komt een PDFje precies uit de printer zoals jij dat wilt.

4. Werk digitaal

Duur geprintte hand-outs zijn een zaak van het verleden. Vergaderingen, presentaties en andere vormen van overleg worden steeds vaker digitaal gedaan. Sla bestanden en presentaties op in een drive waar iedereen toegang tot heeft. Zo kan alles ook thuis op het gemakje nog eens nagelezen worden. Niet alleen heeft zo iedereen direct overal toegang tot; het is ook een stuk duurzamer.

5. Pas de standaard instellingen aan

Door de standaard instellingen van de printer aan te passen zorg je ervoor dat iedereen automatisch zo duurzaam mogelijk print. Stel de standaard instellingen bijvoorbeeld in op dubbelzijdig printen, en vermijd printen in kleur waar mogelijk. Dit maakt het printen ook nog eens een stuk goedkoper. Duurzaam, efficient en goedkoper printen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here