DELEN

Een professionele keuken inrichten doe je niet zomaar even. Misschien ben je wel een jonge ondernemer die net een restaurant heeft geopend. In dat geval is het zaak goed na te denken hoe je de keuken gaat inrichten, je moet namelijk met een heleboel dingen rekening houden. Het eerste dat duidelijk moet zijn is het concept van de horecagelegenheid, want bij een fastfoodrestaurant moet de keuken heel anders zijn ingericht dan bij een à la carte restaurant. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met welke capaciteit de keuken aan moet kunnen en dat apparaten multifunctioneel zijn. Ook speelt het mee of het personeel dat werkzaam is professionals zijn of niet. Dit zijn allemaal zaken om in gedachten te houden bij het inrichten van een professionele keuken.

Welke attributen zijn noodzakelijk in jouw keuken?
Zoals net al gezegd, hangt het van het restaurant af welke apparaten noodzakelijk zijn en aan welke eisen ze moeten voldoen. Zo zijn er in een fastfoodrestaurant bijvoorbeeld meerdere friteuses nodig, terwijl je in een gemiddeld à la carte restaurant misschien wel genoeg hebt aan één horeca friteuse. In een fastfoodrestaurant is een milkshake machine ook redelijk onmisbaar, terwijl zo’n apparaat in menig keuken onnodig ruimte inneemt. Het is dus aan te raden van tevoren goed te bedenken waar je welke apparaten wil plaatsen, en hoeveel je ervan nodig hebt. Ook kun je bij bijvoorbeeld een koeling overwegen een koelcel aan te schaffen, al neemt dat natuurlijk wel veel oppervlakte in beslag.

Houd het installeren realistisch
Dit klinkt erg logisch, maar valt in de praktijk vaak tegen. Wanneer je eindelijk een indeling hebt gemaakt van je gloednieuwe keuken, kan soms blijken dat het niet haalbaar is. Je zult rekening moeten houden stopcontacten en energiepunten. Ook is het niet handig om kabels te spannen door de keuken, want dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. In een keuken wordt namelijk veel gewerkt met vuur, gas en water, en dit is natuurlijk geen goede combinatie met elektriciteit. Het is daarom ook goed om in ieder geval advies in te winnen van een professioneel bedrijf. Zij kunnen zorgen dat deze gevaren worden voorkomen, en kunnen daarnaast op een zo efficiënt mogelijke manier helpen bij de inrichting van de nieuwe keuken. Bovendien helpen zij vaak bij de installering, waardoor je verzekerd bent dat dit goed gebeurt.

Investering in de toekomst
Aan het inrichten van een professionele keuken hangt nogal een prijskaartje. Echter is het zaak dat dit op een goede en professionele manier gebeurt. Het investeren in een goede professionele keuken is een investering in het bedrijf. Door een goedwerkende en geschikte keuken te hebben, kun je voedsel van hoge kwaliteit garanderen, wat weer positief werkt voor je restaurant. Houd bij de inrichting van je professionele keuken wel rekening met alle hygiëne eisen, zodat bij inspectie de keuken wordt goedgekeurd. Ook is het zaak om een keuken van goede kwaliteit te hebben, want dan gaat de keuken veel langer mee. Daarnaast is het belangrijk dat er garantie op alle producten zit, zodat er bij eventuele gebreken snel voor een oplossing kan worden gezorgd. Een goede professionele keuken is dus een investering in je bedrijf, waar je lang profijt van zult hebben!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here