Home Financieel Zo open je gemakkelijk een zakelijke rekening

Zo open je gemakkelijk een zakelijke rekening

1135
DELEN
Zo open je gemakkelijk een zakelijke rekening

Een zakelijke rekening openen brengt de nodige voordelen met zich mee voor ondernemers. Wanneer je een zakelijke rekening gebruikt in plaats van een privérekening, lopen geldstromen niet langer door elkaar. Bovendien staat een zakelijke rekening op naam van jouw bedrijf en niet op een persoonsnaam. Hierdoor komt de naam van jouw bedrijf bij een transactie te staan en dat komt een stuk professioneler over. Ben je overtuigd? Dan wil je zelf mogelijk wel een zakelijke rekening openen. In deze tekst vertellen wij je precies hoe je dit makkelijk doet.

Ga op zoek naar een bank

Wie een zakelijke rekening wil openen, moet zich tot een bank richten. Bij de meeste banken kun je vandaag de dag zo’n rekening openen, maar er zijn ook banken waarbij dit niet kan. Richt je daarom bij voorkeur tot een zakelijke bank. Zo’n bank richt zich namelijk uitsluitend op ondernemers, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je er geen zakelijke rekening kunt openen. Verwacht overigens niet dat er maar een paar zakelijke banken zijn, want het zijn er inmiddels behoorlijk wat.

Omdat er zoveel zakelijke banken zijn, weet je mogelijk niet goed waar jij het beste een zakelijke rekening kunt openen. Daarom richten veel ondernemers zich tot de eerste beste zakelijke bank die zij tegenkomen. Dit is een optie, maar verstandig is het doorgaans niet. De kans dat je de beste zakelijke rekening voor jouw bedrijf vindt is dan namelijk bijzonder klein. Neem daarom de tijd om een geschikte zakelijke bank te vinden. Hiervoor kun je het beste zakelijke rekeningen met elkaar vergelijken. Om te voorkomen dat vergelijken je veel tijd en moeite kost, richt jij je tot een vergelijkingssite. Zo’n site helpt je binnen een paar tellen de beste zakelijke rekening te vinden.

Bekijk welke mogelijkheden er zijn

Bekijk welke mogelijkheden er zijn

Heb je een bank gevonden waarbij je een zakelijke rekening kunt openen? Dan ben je er nog niet. Bij de meeste banken kun je namelijk uit verschillende pakketten kiezen. De pakketten verschillen niet alleen in prijs van elkaar, maar ook in inhoud. Zo omvat het goedkoopste pakket vaak één zakelijke rekening met één betaalpas. Wil je een zakelijke rekening openen als zzp’er? Dan heb je hier waarschijnlijk genoeg aan. Voor een vennootschap onder firma (vof) volstaat het goedkoopste pakket mogelijk niet. Bij zo’n bedrijf is de kans namelijk aanwezig dat er meerdere vennoten over een betaalpas willen beschikken.

Wanneer het goedkoopste pakket niet volstaat, kun je voor een duurder pakket kiezen. Omdat het ene pakket al snel een paar euro duurder is dan de andere, heeft dit misschien niet jouw voorkeur. Gelukkig is het niet altijd nodig om voor een duurder pakket te kiezen. Bij veel banken is het namelijk mogelijk om jouw pakket uit te breiden met één of meerdere extra betaalpassen. Zo’n aanvraag kun je vaak via de online omgeving van de bank indienen. Aan een extra betaalpas zijn overigens wel kosten verbonden. Deze komen bovenop de maandelijkse kosten van het pakket dat je gekozen hebt. Wil je meerdere extra betaalpassen aanvragen? Kijk dan altijd eerst of een duurder pakket onderaan de streep niet goedkoper is dan een goedkoper pakket met extra betaalpassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here