Home Marketing Zo maak jij de perfecte video

Zo maak jij de perfecte video

1419
DELEN
Perfecte video maken

Of je nu aan de slag gaat met een toffe home video, of een professionele clip vast wilt leggen voor jouw onderneming. Het maken van een video is niet iets wat je binnen een paar minuutjes gedaan hebt – in ieder geval niet wanneer het om een goede video gaat. Gelukkig hoef je ook geen professional in te schakelen om dit voor je te doen, er zijn namelijk een aantal handige tips en tricks die ervoor zorgen dat jij de perfecte video kunt maken. Welke tips en tricks dat zijn, delen we natuurlijk graag met je.

Maak gebruik van handige programma’s

Er zijn tientallen handige apps en programma’s beschikbaar waarmee het een stuk makkelijker wordt om een video te maken, maar vervolgens ook om deze te bewerken. Gebruik bijvoorbeeld screen capture mac om video’s op professionele manier vast te leggen en bewerken; zonder hoge abonnementskosten kwijt te zijn. Ook online apps zoals Canva kunnen ontzettend handig zijn bij het bewerken van beeldmateriaal. Ben je bekend met Adobe, dan gebruik je natuurlijk handige programma’s als Lightroom en Photoshop.

Het perspectief bepalen

Afhankelijk van het onderwerp dat op de film komt is het handig om vooraf een aantal perspectieven te bepalen. Je kunt deze vastleggen in een storyboard, of een aantal proef filmpjes maken om te kijken welk perspectief het mooiste resultaat heeft.

Het vasthouden van de camera

Wanneer je met een professionele camera aan het werk gaat is de kans groot dat je hier een statief bij hebt. Maak je de video daarentegen met je smartphone, dan is het slim om op zoek te gaan naar een handige tool om een stabiele ondergrond te creëren. Afhankelijk van het concept van je video (een video in selfie stijl vraagt natuurlijk om een andere aanpak dan een professionele bedrijfsvideo) kies je een tool die bij de manier van filmen past.

De juiste hoogte

Zowel wanneer het gaat om stilstaand als bewegend beeld is de compositie ontzettend belangrijk. Zo kan het er bijvoorbeeld ontzettend goed uitzien wanneer je jouw onderwerp vanaf dezelfde hoogte filmt.

De compositie

Houd ook de regel van derden in het oog. Dit houdt in dat je het beeld zowel horizontaal als verticaal in drie vlakken verdeeld (je trekt dus twee lijnen). Wanneer je aan het filmen gaat zorg je ervoor dat je onderwerp op een kruispunt van deze lijnen staat. Wat compositie betreft kun je de plank op deze manier haast niet misslaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here