Home Blogs Zo maak je meer kans op je droombaan

Zo maak je meer kans op je droombaan

353
DELEN
Zo maak je meer kans op je droombaan

Werken is veel meer dan een noodzakelijk kwaad. Het is ook een manier om zin te geven aan je leven. Alleen is het dan wel belangrijk dat je in de baan van je dromen terechtkomt. Daarvoor moet je natuurlijk wel het nodige doen. In de eerste plaats moet je actief op zoek naar werkgevers die je deze baan kunnen bieden. Een goede manier van solliciteren is dan ook belangrijk. Mede met de hulp van CVtips.nl vind je hier de nodige tips om de kansen die je hebt wat groter te maken.

Een goede eerste indruk

De eerste indruk is essentieel voor je kansen. Dat geldt voor alles in het leven, maar zeker ook als je gaat solliciteren. Het is dan ook wel van belang om te beseffen wat de eerste indruk is. Dit is namelijk het moment dat je een sollicitatiebrief en cv opstuurt. Dit is de eerste kennismaking van de werkgever met jou. Nog voor ze je zien. Daarom is het essentieel om veel tijd te besteden aan een cv maken. Zorg niet alleen dat je aan alle regels voldoet, maar zorg ook dat goed te zien is wie jij bent als persoon.

Het gesprek voorbereiden

Als je cv helemaal voldoet aan alle eisen, dan is de kans zeer groot dat je op gesprek mag komen. Daar ga je niet blind in. Het is juist belangrijk om je goed voor te bereiden. Dat doe je door je kennis van de functie en de onderneming goed op orde te hebben. Dat doe je daarnaast vooral ook door te zorgen dat je een goede mindset bij jezelf creëert. Je moet er natuurlijk wel in geloven dat jij die baan gaat binnenhalen. Je laat zien dat jij echt de beste man of vrouw voor de taak bent, zodat ze niet om je heen kunnen.

Werk aan je presentatietechnieken

Het is ook aan te raden om aan je presentatietechnieken te werken. Het is namelijk zo dat een sollicitatiegesprek vaak ook een presentatie in het klein is. Wanneer je jezelf goed kan neerzetten, dan zal dat opvallen. Bovendien kan dit je vaak ook op de lange termijn het nodige opleveren. Mogelijk moet je in je nieuwe functie ook presenteren voor klanten. Het is dan wel heel fijn wanneer je dit goed onder de knie hebt. Bovendien laat je je dan al direct vanaf het eerste moment van je beste kant zien.

Toon ambitie

Natuurlijk is het zo dat je voor je droombaan op dit moment gaat. Dat betekent echter niet dat het daarbij hoeft te blijven. Het is altijd goed om te laten zien dat je meer ambitie in je hebt. Op die manier kan je ook direct laten zien dat je van grote waarde voor de onderneming op de lange termijn zal zijn. Dit is wat veel werkgevers nog altijd zoeken. Het verloop van personeel is een groot probleem. Ze zoeken dus bij voorkeur naar mensen die ze voor langere tijd aan zich kunnen binden. Dit heb jij ze te bieden.