Home Tips Zo maak je je thuiskantoor wat persoonlijker

Zo maak je je thuiskantoor wat persoonlijker

572
DELEN
Zo maak je je thuiskantoor wat persoonlijker

Het inrichten van je thuiskantoor kan nogal lastig zijn. Je wilt een zakelijke omgeving creëren die er goed uitziet wanneer je moet videobellen met collega’s, maar tegelijkertijd blijft het nog steeds je privéomgeving en wil je het misschien wat huiselijker maken dan een traditioneel kantoor. De balans vinden is dus even een lastige kwestie, maar niet onhaalbaar. We helpen je graag een handje, zodat jij je comfortabel voelt in je eigen huis en tegelijkertijd representatief blijft.

Begin met persoonlijke touches

Het allerbelangrijkste is dat je van je thuiskantoor geen steriele ruimte maakt. Je mag deze best aankleden met wat persoonlijke details, zoals foto’s van je gezin of mooie schilderijen. Via BesteCanvas.nl kun je van alles laten printen waar jij blij van wordt. Zo kun je dus ook een persoonlijke foto op canvas laten drukken van bijvoorbeeld je gezin. Om een professionele uitstraling te behouden kun je deze bijvoorbeeld boven je bureau hangen, zodat deze niet zichtbaar is tijdens videobelletjes. Hierdoor houd je de uitstraling professioneel en zakelijk, maar heb je toch wat leuks om naar te kijken.

De zakelijke uitstraling

De zakelijke uitstraling

Elk kantoor heeft de zakelijke, ietwat saaie meubels nodig. Denk hierbij aan een bureau, een bureaustoel en misschien een kast om documenten in op te bergen. Een bijzettafel voor een eventuele printer is trouwens ook geen overbodige luxe, zodat je niet alles op dat ene bureau kwijt hoeft. Als we je een suggestie mogen geven is een sta-zitbureau een goede investering, zodat je lekker kunt afwisselen en je niet te veel uren achter elkaar zittend doorbrengt. Een ergonomische bureaustoel is in dit geval ook een must, om een goede zithouding te stimuleren en te ondersteunen.

Werk en privé balanceren

Het is belangrijk om werk en privé goed te scheiden, zelfs als je hele dagen thuis aan het werk bent. Neem dan ook vooral je pauze tussen de middag, maak een ommetje en sluit aan het einde van de dag de laptop op tijd af. Hoewel het begrijpelijk is dat je na vijf uur nog even wat mailtjes aftikt “omdat je toch de tijd hebt en niet hoeft te reizen” betekent niet dat je dit per se móet doen. Je wordt uiteindelijk betaald voor een aantal uur en daarna is het tijd om met je gezin door te brengen, of om zelf wat rust te pakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here