Home Nieuws Zo kun je flink besparen op je verzekeringen

Zo kun je flink besparen op je verzekeringen

866
DELEN
Zo kun je flink besparen op je verzekeringen

Als ondernemer zijn je verzekeringen vaak een flinke kostenpost. Maar natuurlijk is het als ondernemer wel zeer belangrijk om goed verzekerd te zijn. Risico’s zoals bedrijfs-, beroepsaansprakelijkheid of arbeidsongeschiktheid wil je natuurlijk sowieso afdekken. Maar vaak zijn de premies best pittig. Zeker voor een AOV verzekering betaal je maandelijks een flink bedrag. Het goede nieuws is: je kunt enorm veel besparen op je verzekeringen door slimme keuzes te maken. We zetten alle opties even voor je op een rij.

AOV verzekering

We beginnen maar even met de duurste: de AOV verzekering. Als ondernemer ben je kwetsbaar en dus is het wel een goed idee om dit risico af te dekken. De premies zijn echter zo hoog dat veel zelfstandigen er niet voor kiezen. De regering wil de AOV daarom verplicht maken voor ondernemers. Volgend jaar in juni wordt er een definitieve keuze gemaakt over het ontwerp voorstel.

Ondernemers zelf zijn een nieuw initiatief gestart: het Ziekenfonds. Daar kun je voor een redelijk bedrag een AOV afsluiten. Daarnaast kun je lid worden van een Broodfonds. Dit zijn regionale initiatieven die door ondernemers zelf zijn opgezet. Wanneer je ziek wordt, dan krijg je twee jaar lang je salaris doorbetaald. Je moet hiervoor wel door een ander lid worden geïntroduceerd. De kosten zijn afhankelijk van je inkomen en lopen uiteen van een paar tientjes tot rond de 100 euro.

Zorgverzekering

Ook de zorgverzekering is een flinke kostenpost natuurlijk. En dus belangrijk om even goed naar te kijken als zelfstandig ondernemer. Sommige ondernemers hebben personeel en bieden een collectieve zorgverzekering aan voor al hun personeel. In dit geval is het handig om bij verschillende verzekeraars offertes op te vragen. Bekijk ook goed welke kosten vergoed worden. Check aan het eind van elk jaar wat er wijzigt in de premie en de dekking.

Voor zelfstandigen bestaan er collectieve ziektekostenverzekeringen waar je een flinke korting krijgt. Daar kun je dus aardig wat voordeel mee behalen. Vergelijk alle zorgverzekeringen even op vergelijkdezorgverzekeringen.nl. Zo kun je heel eenvoudig en snel de voordeligste zorgverzekering vinden.

Er bestaan ook speciale zorgverzekeringen voor ZZP’ers. Het voordeel van deze verzekering is dat je zo snel mogelijk weer aan de slag kunt. Zo is er bijvoorbeeld wachttijdbemiddeling en zijn er preventieve gezondheidschecks. Bij sommige verzekeringen krijg je als ondernemer flinke korting op de aanvullende verzekeringen. Zeer belangrijk, want veel basiszorg verhuist deze dagen naar de aanvullende zorg. Bekijk natuurlijk wel altijd even of het echt zinvol en noodzakelijk is om deze verzekering af te sluiten.

Overige verzekeringen

Naast de AOV- en zorgverzekering zijn er natuurlijk ook nog de bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid, WA, bedrijfsautoverzekering en de verzekering voor je inboedel- en bedrijfsruimte. Vaak worden deze verzekeringen in een all-in-one pakket aangeboden. Dit kan je ook flink voordeel opleveren.

Voor de bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid bied je branche- of beroepsverzekering vaak ook een collectieve scherp geprijsde verzekering aan. Het voordeel is dat deze vaak zeer goed is afgestemd op de specifieke risico’s van jouw werk. Ook is het voordeliger om deze verzekering collectief af te sluiten dan individueel.

Voor de overige verzekeringen geldt: door deze te vergelijken kun je veel geld besparen. Let daarbij echter niet alleen maar op de kosten, maar ook op de dekking en de kwaliteit van de verzekeraar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here