Home Lifestyle Zo kom je tot rust na een drukke dag werken

Zo kom je tot rust na een drukke dag werken

878
DELEN
Leer mediteren

Heb je een drukke dag achter de rug en is het tijd om even te ontspannen en energie op te doen voor een nieuwe drukke dag? Dan is het natuurlijk wel fijn wanneer je deze ontspanning in en rondom je eigen woning kunt vinden. Hoe je op de ultieme manier kunt ontspannen en nieuwe energie op kunt doen, vertellen we je graag!

1. Maak een ontspan-hoekje

Heb je een kleine ruimte over in huis of een leeg hoekje waar je iets moois van kan maken? Maak dan je eigen ontspanruimte of hoek. Een plekje speciaal voor jou waar je even helemaal tot rust kunt komen. Een fijne stoel met een bijzettafeltje voor een goed boek, of een mooie loungeset voor het raam met een plek om een lekker glas wijn neer te zetten. Zorg dat dit hoekje ook alleen voor ontspanning en rust gebruikt wordt, en richt het in zoals jij dat wilt. Zo heb je altijd een stukje rust binnen handbereik wanneer je even wilt ontspannen.

2. Investeer in luxe in de tuin

Heb je wat minder ruimte in huis tot je beschikking maar speelt ontspanning wel een belangrijke rol in je leven? Installeer dan een sauna of een jacuzzi in je tuin zodat je na een lange dag even in geweldige luxe kunt ontspannen. Het is een kleine investering, maar het levert je naast ontspanning ook wel meteen allerlei gezondheidsvoordelen op! Zo verbetert een jacuzzi zelfs je bloedsomloop en zorgt het ervoor dat al die gespannen spieren weer lekker los komen. Kun jij de volgende dag weer volledig fit en vol energie aan de slag!

3. Leer mediteren

Zo kom je tot rust na een drukke dag werken

Mediteren of het dagelijks beoefenen van mindfulness geeft je ongelooflijk veel ontspanning en rust in je hoofd. Zelfs een half uurtje mediteren kan er al voor zorgen dat je alle spanning en stress van een drukke dag loslaat en jezelf een stuk energieker voelt. Het vraagt om wat oefening maar, oefening baart kunst! Het is een skill die je hele leven kan veranderen!

4. Maak een flinke wandeling

Niets zo goed voor lichaam en geest als een flinke wandeling in de frisse buitenlucht. Niet alleen geef je jouw hoofd zo de mogelijkheid om de stress en zorgen van de werkdag even achter je te laten; je zorgt er ook voor dat je bloedsomloop en spijsvertering versnellen en dat al die stijve spieren even in beweging worden gezet. Heb je geen natuur in de omgeving? Maak dan op je weg naar huis even een tussenstop bij een bos of andere mooie, rustige omgeving zodat je even de benen kunt strekken en uitgerust adem kunt halen.

Wat doe jij om te ontspannen na een drukke dag werken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here