Home Tips Zo kies je de perfecte locatie voor jouw zakelijke evenement

Zo kies je de perfecte locatie voor jouw zakelijke evenement

652
DELEN
Zo kies je de perfecte locatie voor jouw zakelijke evenement

Ben jij bezig met een bedrijfsfeest organiseren? Het plannen van een bedrijfsfeest kan een hele onderneming zijn. Een van de belangrijkste elementen om te overwegen is het vinden van een ideale locatie die past bij jouw behoeften en budget. In dit artikel gaan we na wat een goede locatie is voor het organiseren van jouw bedrijfsevenement.

Wat te zoeken in de locatie:

Er zijn verschillende factoren die je moet overwegen bij het kiezen van de locatie. 

  1. Grootte. Het is belangrijk om een locatie te kiezen die past bij het aantal aanwezigen, zodat iedereen zich comfortabel voelt en genoeg ruimte heeft. Je wilt ook een locatie die groot genoeg is als dat nodig is, zodat er meer gasten kunnen komen dan verwacht.
  2. Toegankelijkheid. De gekozen locatie moet gemakkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer of met de auto, afhankelijk van hoe ze hun reis erheen plannen. Bovendien moet er parkeergelegenheid zijn voor het geval iemand ervoor kiest om zelf naar het feest te rijden.
  3. Faciliteiten en voorzieningen. Afhankelijk van het soort activiteiten dat je tijdens jouw bedrijfsbijeenkomst gaat houden, beslis je of er extra faciliteiten zoals audiovisuele apparatuur nodig zijn op de locatie, zoals een podiumopstelling. Ga ook na of er eventueel diensten voor eten en drinken bij kunnen komen – een catering- of bardienstaanbod kan bijvoorbeeld handig zijn! En tot slot, zorg ervoor dat er internettoegang is voor het geval je online hulpmiddelen nodig hebt voor of na het evenement; WiFi is niet meer weg te denken uit een goede locatie voor een zakelijk evenement!
Voordelen van een bedrijfsevenement op een goede locatie

Voordelen van een bedrijfsevenement op een goede locatie:

Wanneer een zakelijk evenement op geschikte locaties worden gehouden, zoals beachclubs, privéclubs of resorthotels met tuinen en meren, zullen de medewerkers alles waarderen wat wordt aangeboden. Het kan een mooi moment zijn om de onderlinge banden tussen teamleden te versterken en nieuwe relaties binnen het bedrijf te laten ontstaan. Ook kan het een mooi visitekaartje zijn voor externe zakelijke relaties, zeker als je je belangrijkste klanten ook nog eens in de watten weet te leggen. Een zakelijk evenement is een perfecte aangelegenheid om zaken doen zo leuk mogelijk te maken. Het is natuurlijk geen geheim dat buiten het kantoor, men wat losser is en er mooie momenten en kansen kunnen ontstaan die in reguliere gang van zaken niet zo snel plaatsvinden. 

Om van jouw bedrijfsfeest een waar succes te maken, raden we je aan tijdig te beginnen en bovenstaande tips mee te nemen. Dat wordt even wat organiseren, maar het is je tijd zeker waard!