Home Tips Zo kies je de juiste inbouwspots

Zo kies je de juiste inbouwspots

419
DELEN
Zo kies je de juiste inbouwspots

Zou jij graag de verlichting in je woning aanpakken en heb je jouw zinnen gezet op inbouwspots? Dat is een goed idee, want dit is de meest praktische soort verlichting op de markt. Veel mensen zijn een beetje bang voor inbouwspots, omdat ze het idee hebben dat dit enkel bij een nieuwbouwhuis geplaatst kan worden of dat het hele plafond eruit gesloopt moet worden. Dat is helemaal niet zo, maar er zijn wel een aantal factoren waar je goed op moet letten. We leggen ze direct aan je voor, zodat jij jouw huis kunt verrijken met wat inbouwspots.

Duurzame ledverlichting

Als eerste is het belangrijk om duurzame verlichting aan te schaffen. Zeker in een tijd waarin energie ontzettend duur is, is het verstandig om energiezuinige inbouwspotjes te kopen. Deze vragen weinig van je energierekening en gaan waarschijnlijk jarenlang mee. Aangezien inbouwspots iets moeilijker te vervangen zijn dan gewone lichtbronnen, is het toch wel zo fijn dat je deze lekker de boel kunt laten voor de komende tijd. Dat scheelt je direct weer moeite!

Diepte van de spots

Ook moet je letten op de diepte van de inbouwspots. Wanneer je niet zoveel ruimte hebt, zijn er spots met een lage inbouwdiepte. Hiervoor hoef je bijvoorbeeld slechts vijftien millimeter te boren en heb je een speciale transformator die hierop gebouwd is. Niet alleen de diepte is belangrijk, maar ook de zaagmaat. Dit is de doorsnede van de spots en deze bepaald hoe groot het gat moet worden van de spot zelf. Zo heb je spots met en zaagmaat van 44 mm of een inbouwspot zaagmaat 55 mm. Laat je goed informeren welke het beste bij jouw woning past voordat je ze aanschaft.

Strategisch plaatsen

Strategisch plaatsen

Tot slot is het belangrijk dat je goed let op de plek waar je de spots wilt plaatsen. Is er bijvoorbeeld een hoek in de woonkamer waar je graag een boek leest? Hier mag je dan best een spot boven plaatsen. Lig je juist liever op deze plek te dutten op de bank, dan is het wellicht handiger om de spot niet direct boven deze plek te installeren. Let dus goed op de plek waar je de spots plaatst. Wil je een mooie omranding rondom de woonkamer of wil je graag licht in het midden creëren? Om je te helpen kun je een kleine plattegrond maken van de woonkamer en uitstippelen waar de lampen moeten komen, voordat je aan de slag gaat met de installatie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here