Home Administratie Zo ga je goed met een incassobureau om

Zo ga je goed met een incassobureau om

1390
DELEN
Zo ga je goed met een incassobureau om

Ben je in de problemen gekomen met je betalingen? Bestaat de kans dat er op elk moment een incassobureau contact met je gaat opnemen? Dat is erg vervelend. Gelukkig hoeft het probleem niet onnodig groter gemaakt te worden dan het al is. Een belangrijk aandeel heb je daar immers zelf in. Het gaat dan bijvoorbeeld om de manier waarop je hiermee omgaat. De volgende tips kunnen je helpen wanneer bijvoorbeeld Huyer Deurwaarder en Incasso de volgende keer bij je voor de deur staat.

Geven en nemen

Begrijp in ieder geval dat het incassobureau is ingeschakeld om het werk te doen dat zij aanbieden. Neem het dus in ieder geval niet te persoonlijk en werk in dat opzicht gewoon zoveel mogelijk mee. Zorg er echter wel voor dat je er altijd zeker van bent dat je in recht staat. Er zijn immers zaken die een incassobureau wel mag verzorgen, maar ook zaken die niet onder de bevoegdheden van het bureau vallen. Bij een goede interactie kan er echter weinig misgaan.

Haal er hulp bij

Ben je in de problemen geraakt omdat er meer speelt in je leven? Is het je allemaal even te veel geworden? Ga dan niet zelf de strijd aan, maar haal er hulp bij. Er zijn immers meer mensen in je omgeving die bereid zijn om je te helpen dan je misschien voor mogelijk houdt. Wanneer iemand anders het woord voert en de onderhandelingen doet, dan kan die dat bovendien meer vanuit een positie van overzicht en objectiviteit doen. Daardoor kan alles veel soepeler en rustiger verlopen voor alle betrokken partijen.

Vraag het gewoon

Zit je ondanks alles toch ergens mee, dan pas je gewoon dezelfde tactiek toe die altijd en overal werkt. Wat je niet weet kan je immers altijd gewoon vragen. Wil je weten waarom een incassobureau een bepaalde handeling doet? Of heb je vragen over andere hieraan gerelateerde zaken? Dan kan je die natuurlijk altijd gewoon richten aan het bureau. Je zal al snel merken dat de werknemers helemaal niet zo kwaad zijn en dat er veel bereidheid bestaat om je te helpen met je kwestie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here