Home Lifestyle Zo effectief mogelijk je tijd besteden: 5 tips

Zo effectief mogelijk je tijd besteden: 5 tips

1064
DELEN
Effectief je tijd besteden

Lijk je vaak uren tekort te komen in je dag? Door effectief en efficiënt met je tijd om te gaan zou je flink wat tijd kunnen besparen. Iets waar we allemaal wel vrolijk van worden. Maar hoe kun je nu zo effectief mogelijk met je tijd omgaan? We geven je een aantal handige tips.

1. Gebruik je uren onderweg

We besteden iedere dag nogal wat tijd onderweg. Van en naar het werk zijn veel mensen vaak al een uur of twee per dag kwijt. Uren waarin je eigenlijk vrij weinig effectiefs kunt doen. Gelukkig kan het ook anders. Schakel bijvoorbeeld een privé chauffeur in die jou voor een kleine prijs iedere dag van, en naar je werk brengt. Op deze manier kun jij jouw tijd onderweg gebruiken om aan een presentatie te werken, mailtjes te beantwoorden of dat ene project net op tijd af te ronden. Heb je geen budget voor een privé chauffeur? Reis dan wat vaker met het openbaar vervoer. Een lange rit in de trein geeft je volop tijd om te werken.

2. Gebruik de wachttijd

Naast de tijd die we onderweg verliezen, verliezen we ook best wat tijd met het wachten. Wachten aan de telefoon, wachten voor een vergadering of wachten in de file. Helaas kunnen we vaak niet onder het wachten uit: maar we kunnen wel manieren vinden om deze tijd effectiever te besteden. Zit je dus te wachten op de volgende bus? Beantwoord dan je mails, lees een rapport even goed door of pleeg die telefoontjes die al de hele dag op de to-do lijst staan.

Effectief werken

3. Verminder je social media gebruik

Wanneer je alle uren die je op social media doorbrengt bij elkaar op zou tellen, zou je staan te kijken van het resultaat. Je spendeert vaak meer tijd op social media dan je in eerste instantie zelf zou denken. Tijd om met social media management aan de slag te gaan, zodat je minder tijd verspilt op die sociale kanalen.

4. Laat online amusement achterwege

Hoewel online amusement net als social media fijn kan zijn om de gedachten even ergens anders op te zetten, kan het ook averechts werken. Het zorgt voor een lager concentratievermogen en kost daarnaast ook nog eens veel tijd. Wanneer je iedere dag twintig filmpjes van 2 minuten kijkt ben je al snel ruim een half uur verloren.

5. Werk aan een productieve routine

Hoewel we allemaal routine hebben, zijn niet alle routines even productief. Zeker de werkroutines kunnen vaak efficiënter en effectiever gemaakt worden. Steek wat tijd in het ontwikkelen van een productievere werkroutine zodat je minder tijd verspilt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here