Home Duurzaam Zo draag je als ondernemer bij aan een beter milieu

Zo draag je als ondernemer bij aan een beter milieu

935
DELEN
Zo draag je als ondernemer bij aan een beter milieu

We weten allemaal dat we beter moeten zijn voor het milieu. De oceanen lopen vol met plastic, veel mensen laten afval slingeren en afval scheiden is voor sommigen een hele opgave. Toch is het helemaal niet zo moeilijk om beter voor het milieu te zijn. Ook als ondernemer kun je een hoop doen waar de natuur je dankbaar voor is.

Makkelijke tips voor een beter milieu

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn om je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Hieronder vind je makkelijke tips om als ondernemer groener te ondernemen:

Apparatuur uit als je weggaat

Het wordt zo vaak vergeten, maar zet alle apparatuur uit als je het pand verlaat. Dat is ook nog eens fijn voor je portemonnee en het milieu is er ook bij gebaat. Vergeet ook de verlichting niet uit te doen. Je kunt ter beveiliging wel een aantal veiligheidslampen aan laten. Deze verbruiken minimaal energie.

LED- lampen

Misschien in aanschaf wat duurder, maar vervang je lampen door led-lampen. Ze gaan langer mee en zijn niet zo een belasting voor het milieu.

Zonnepanelen

Wil je het wat grootser aanpakken? Zorg dan dat er zonnepanelen op het dak van je pand liggen. Ook dit is erg fijn voor je portemonnee.

Flexibel werken

Tijdens de corona periode hebben we gezien dat het zeker werkt en hoe goed het is voor het milieu om niet alle dagen naar kantoor te hoeven. Veel werknemers zijn bovendien productiever thuis dan op kantoor. Door flexibele werktijden te hanteren, voorkom je dat iedereen tegelijk in de auto zit en dus niet in de file staat. Dit bespaart tijd. Ook zijn er minder uitlaatgassen wat weer goed is voor het milieu.

Verpakkingen

Verpakkingen

Ieder bedrijf heeft er mee te maken. Verpakkingen. Of je nu kantoorartikelen bestelt of benodigdheden voor je kantine. Alles is verpakt. Ook hier kun je milieubewust mee omgaan.

Bij verpakkingen kun je ook denken aan artikelen om eten in mee te geven. Heb je een restaurant of een kantine? Geef dan de maaltijden mee in milieuvriendelijke verpakkingen. Zo kun je een salades goed verpakken in biologisch afbreekbaar karton. Maar ook een frietje oorlog gaat heel goed in een milieuvriendelijk frietbakje. En wil je die gezonde soep mee kunnen meegeven aan je klanten? Gebruik dan een biologisch afbreekbare soepbeker.

Tegenwoordig zijn er veel milieuvriendelijke vervangingen voor voorwerpen die vroeger alleen maar in plastic beschikbaar waren. Rietjes worden tegenwoordig ook op een milieuvriendelijke manier gemaakt, met milieuvriendelijke ingrediënten.

Zo zie je dat het niet zo moeilijk is om beter te zijn voor het milieu als ondernemer. En vaak bespaar je er zelf ook nog op. Dat is dubbele winst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here