Home Lifestyle Zo creëer jij de perfecte zakelijke look

Zo creëer jij de perfecte zakelijke look

1298
DELEN
perfecte zakelijke look

Het is in veel beroepen van groot belang om professionaliteit uit te stralen. Gelukkig is het samenstellen van een professionele outfit erg gemakkelijk. Met een basic outfit bestaande uit een nette zwarte broek en een mooie blouse kom je vaak al een heel eind. Maar wil je toch net iets meer uitpakken om een unieke zakelijke look te creëren, dan gebruik je deze tips.

1. Let op de pasvorm

De pasvorm is zowel bij mannen als vrouwen van groot belang. Zo geeft een getailleerd jasje je een betere uitstraling dan een losse, vormloze blouse. De aandacht voor detail in de pasvorm komt de uitstraling van je look ten goede. Is je blouse net wat te wijd? Dan kun je hem als heer het beste in je broek stoppen (om een uitgezakte uitstraling te voorkomen) en als dame kun je de blouse mooi tailleren met een hoge riem.

2. Maak de look af

Niet alleen de kleding, maar ook de items die je bij je draagt zijn van belang om de look een professionele uitstraling te geven. Zo is bijvoorbeeld niet alleen je jasje, maar ook je laptoptas van groot belang. Probeer zoveel mogelijk details met elkaar te combineren. Schaf bijvoorbeeld niet alleen een laptoptas aan, maar ga ook op zoek naar een paar schoenen in hetzelfde kleurenschema. Zo kun je op een gemakkelijke manier combineren, en toch eenzelfde uitstraling behouden.

zakelijke laptoptas

3. Ga in de details

Ook de kleinere details zijn van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van de juiste stropdas, of een passend paar oorbellen. Maar ook de minder voor de hand liggende zaken zoals bijvoorbeeld een chique Secrid portemonnee, of unieke kaartjeshouder kunnen je look net dat beetje extra geven. Door ook op de kleinere details te letten steek je voldoende aandacht in je uitstraling, en dit kun je zien.

Bij Brandfield kun je kiezen uit veel verschillende bijpassende accessoires.

4. Let op de kleur

Kleuren zijn van groot belang voor je uitstraling. We maken namelijk onbewuste associaties bij het zien van bepaalde kleuren. Zo worden zakelijke kleuren als blauw, wit en grijs automatisch geassocieerd met betrouwbaarheid, loyaliteit en rust. Maar zo zijn er ook kleuren die een averechtse werking hebben. Naast de zakelijke blauw, wit en grijstinten zijn ook pasteltinten vaak een goede keuze. Deze kleuren stralen een subtiele vrolijkheid uit, zonder teveel indrukken achterlaten. Wil je nu toch veel knalkleuren dragen? Probeer deze dan zoveel mogelijk te vertalen in je accessoires.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here