Home Lifestyle Zo creëer je een professioneel thuiskantoor

Zo creëer je een professioneel thuiskantoor

1271
DELEN
Zo creëer je een professioneel thuiskantoor

Het aantal ondernemers groeit al jaren hard in ons land. Zowel als gekeken wordt naar het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp) als ondernemers met personeel in dienst. Zelfs in 2020, een jaar waarin een groot deel van de ons land in lockdown ging vanwege de coronapandemie, groeide het aantal ondernemers. Wanneer dat mogelijk was, zullen ook zij zoveel mogelijk op afstand hebben gewerkt. Dit zal waarschijnlijk post-corona ook het geval blijven. Tijd dus voor een professioneel thuiskantoor, mocht je dat nog niet hebben!

Een goede plek voor een kantoor aan huis

Opeens was er vorig jaar het dringende advies zoveel mogelijk thuis te werken. Net zoals veel medewerkers van bedrijven, zullen ook ondernemers in eerste instantie met hun laptop aan de keukentafel zijn beland. Om gefocust te kunnen werken is het echter belangrijk een rustige en opgeruimd aparte ruimte te hebben. Zo creëer je een duidelijke grens tussen werk en privé. Bovendien voorkom je dat gezinsleden en huishoudelijke taken voor afleiding zorgen. Hoewel het misschien om een verbouwing vraagt, is het ideaal als je een werkruimte met natuurlijke daglichttoetreding kunt maken in de garage, een tuinhuisje of de zolder.

Communicatievoorzieningen

Als ondernemer kun je tegenwoordig niet meer zonder internet. Zorg dus voor een snelle en betrouwbare internetverbinding. Op steeds meer plekken kun je beschikken over glasvezel. Dit is duurzaam, waardoor het minder storingsgevoelig is. Daarnaast gaat het om een apart netwerk, waardoor het sneller en stabieler is dan DSL. Met glasvezel ben je zowel nu als in de toekomst klaar voor al je datagebruik, of het nu om zakelijk of privégebruik gaat. Goed om te weten: het gedeelte van de verbinding dat je zakelijk gebruikt mag je naar eigen inschatting aftrekken van de belasting. Wil je weten of er op jouw adres glasvezel ligt? Doe dan de glasvezel check.

Ergonomisch kantoormeubilair

Ergonomisch kantoormeubilair

Zeker als je de hele dag zit terwijl je werkt, is ergonomisch kantoormeubilair onontbeerlijk. Een bureau en bureaustoel dienen je lichaam goed te ondersteunen en te passen bij je lichaamsbouw en favoriete zithouding. Wil je graag je houding veel af kunnen wisselen? Probeer dan eens of een zit-sta-bureau iets voor je is. Kijk bovendien goed naar waar er voldoende daglicht op de werkplek is, en plaats functionele verlichting.

Verdere aankleding van je thuiskantoor

Hoewel een bureau en stoel de minimale vereisten zijn als het gaat om een thuiskantoor, zijn er diverse andere zaken waarmee je het net die finishing touch geeft. Denk bijvoorbeeld aan voldoende kastruimte om al je werkmaterialen netjes in op te kunnen bergen. Daarnaast leiden een overdaad aan decoratie en foto’s van je gezin af, net zoals het gebruik van felle kleuren. Wel doen? Een inspirerend schilderij ophangen en een of meerdere (luchtzuiverende) planten plaatsen? Meer weten hierover? In een eerder gepubliceerd artikel vind je meer tips voor een mooi ingericht thuiskantoor.

Afspraken maken met gezin of huisgenoten

Een laatste tip voor een thuiskantoor waar je goed kunt werken heeft meer te maken met de organisatorische kant dan met de fysieke inrichting. Ook je goed te kunnen concentreren, is het belangrijk dat je met je gezin, familie en vrienden afspraken maakt over je werkuren en pauzes. Zo voorkom je onderbrekingen. Hoe klein deze ook lijken, ze halen je toch weer uit je werkmodus. Ook erg handig: 8 gouden tips voor thuiswerkende zzp’ers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here