Home Lifestyle Zo creëer je een fijne (extra) werkplek thuis

Zo creëer je een fijne (extra) werkplek thuis

1178
DELEN
Zo creëer je een fijne (extra) werkplek thuis

Vorig jaar telde ons land ruim 1,2 miljoen ZZP’ers. Deze mensen werken veelal vanuit huis. Een thuiskantoor biedt immers diverse voordelen. Je bent als ondernemer geen geld kwijt voor de huur van een werkruimte, kunt ongestoord werken en een betere balans tussen werk en privé houden. De coronacrisis heeft echter wel voor een probleem gezorgd. Veel ondernemers hebben een partner die in loondienst werkt. Nu deze nu door de maatregelen om de verspreiding van het virus onder controle te houden ook veel thuiswerken, kampen veel mensen met ruimtetekort thuis. Voor één thuiskantoor was immers nog wel plek, maar voor twee? Hieronder lees je tips om de ruimte in je woning optimaal te benutten voor het maken van een extra werkplek.

Een extra kamer mét natuurlijke daglichttoetreding maken

Een extra kamer mét natuurlijke daglichttoetreding maken

Om goed geconcentreerd te kunnen werken, is het belangrijk dat er toetreding van natuurlijk daglicht is. Maar wat als dat niet het geval is? Omdat je een werkplek wilt maken in een hoek van de woning waar geen ramen geplaatst zijn. Of dat je een grote kamer kunt opsplitsen maar de werkkamer vervolgens geen ramen heeft? Of als een kamer wel ramen heeft maar je hier gordijnen of jaloezieën hebt hangen omdat je anders te veel inkijk hebt? Zit je onder een plat dak, dan kunnen lichtkoepels uitkomst bieden. Zo is er toch natuurlijke daglichttoetreding, en ben je voor de locatie van de werkplek in de woning niet afhankelijk van ramen in de gevels.

Naast licht is overigens ook frisse lucht erg belangrijk als je goed wil kunnen werken. Vind je het fijn als je via de lichtkoepel kunt ventileren? Kies dan voor een lichtkoepel die handmatig of elektrisch te openen en sluiten is.

Ruimte op een bergzolder goed benutten

Vooral oudere woningen zijn vaak voorzien van een zolder. Maar niet iedereen heeft op de overloop voldoende ruimte voor een vaste trap. Wist je dat je met wat kleine aanpassingen toch de bergzolder kunt ombouwen, om een prima (extra) werkplek te creëren. Door de plaatsing van een vlizotrap hoef je namelijk geen ruimte aan een trap kwijt te zijn. Dit is vooral handig in kleinere woningen. Ook als je een thuiskantoor op zolder maakt is het trouwens belangrijk dat er voldoende licht binnenkomt. Op een schuin dak is een lichtkoepel geen optie. Je kunt echter wel informeren naar de mogelijkheden van een dakraam, lichtstraat of licht tube.

Heb je nu een fijne extra plek om te werken? Zet er goed ergonomisch meubilair neer, de apparatuur die je gebruikt en een kast om je spullen in op te ruimen. Kleed vervolgens de werkplek leuk aan en je kunt aan de slag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here