Home Tips Zo beveilig je jouw bedrijfspand tegen inbraak

Zo beveilig je jouw bedrijfspand tegen inbraak

1016
DELEN
Zo beveilig je jouw bedrijfspand tegen inbraak

Als je eigenaar bent van je bedrijf, wil je natuurlijk een zo veilig mogelijk bedrijfspand realiseren. Je moet dan ook zien te voorkomen dat belangrijke spullen uit jouw bedrijfspand kunnen worden gestolen. Om dit voor elkaar te krijgen, is een goede beveiliging van jouw bedrijfspand essentieel. Maar hoe beveilig je jouw bedrijfspand goed tegen inbraak? Er zijn verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen. Wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rij, dus lees snel verder!

De toegang beveiligen

Als je jouw bedrijfspand optimaal wilt beveiligen, kan het goed zijn om de toegang te beveiligen. Als jouw bedrijf bijvoorbeeld gevestigd is op een bedrijventerrein, is dit vaak zeker haalbaar. Je zou hierbij aan verschillende dingen kunnen denken. Zo kun je een dubbelstaafmat hekwerk online aanschaffen of bijvoorbeeld kijken naar toegangspoorten of slagbomen.

Deze dingen kunnen werken aan de hand van een toegangscontrolesysteem en zo verklein je de kans dat ongewenste gasten jouw bedrijventerrein betreden. Wat ook een zeer goede oplossing kan zijn om ongewenste gasten buiten te houden, is een elektrische schuifpoort. In ieder geval is de beveiliging van de toegang zeer belangrijk om inbrekers te weren. Als je hier nog niet over beschikt, kan het dus zeker iets zijn om over na te denken.

Alarminstallatie

Jouw bedrijfspand beveiligen kun je natuurlijk ook doen door middel van een alarminstallatie. Als je inbrekers buiten de deur wilt houden, is het installeren van een alarmsysteem zeker verstandig om te doen. Zonder code kan niemand op deze manier zomaar naar binnen komen. Als er een poging tot inbraak wordt gedaan, zal het alarm dan meteen afgaan en krijgt men hier direct een melding van. Op deze manier kan meteen iemand naar het pand toegaan om te kijken wat er aan de hand is.

Camera’s

Camera’s

Ook belangrijk bij het beveiligen van je bedrijfspand tegen inbraak, is het ophangen van camera’s. Dit kun je doen in het pand zelf, maar uiteraard ook rondom het pand. Met behulp van camera’s kun je dingen beter in de gaten houden en verdachte zaken opsporen. Ook als er niemand aanwezig is in je bedrijfspand is het met het installeren van camera’s mogelijk om een oogje in het zeil te houden. Dit kan jou een goed gevoel geven, want zo kun je als werkgever altijd even checken of er niets aan de hand is rondom je pand. Bovendien schrikken camera’s inbrekers vaak af, waardoor het ook inbraakwerend werkt.

Verlichting

Wil je inbrekers afschrikken? Dan kan het ook verstandig zijn om in en rondom je bedrijfspand voor voldoende verlichting te zorgen. Als inbrekers met verlichting geconfronteerd worden, is de kans groot dat zij snel weer weggaan. Om inbrekers te weren, zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan verlichting met bewegingssensoren. Als de inbrekers hierlangs lopen, zal er meteen licht gaan schijnen. En de kans is groot dat zij op dit moment niet weten hoe snel ze weg moeten komen, dus dit is enorm effectief.

Kluis

Mocht het om de een of andere manier toch lukken dat inbrekers je pand binnenkomen, dan is het natuurlijk van belang dat belangrijke spullen beveiligd zijn. Om dit te realiseren, is het handig om in je bedrijfspand te beschikken over één of meerdere kluizen. Met behulp van een kluis kun je belangrijke spullen eenvoudig beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan waardevolle spullen en belangrijke documenten.

Kortom: het is goed mogelijk om je bedrijfspand te beveiligen. Als de beveiliging van jouw bedrijfspand momenteel nog minimaal is, is het hoog tijd om hier iets aan te doen. Een goede beveiliging is essentieel om zo te voorkomen dat belangrijke spullen worden gestolen. Goed hekwerk voor het beveiligen van de toegang, het installeren van het alarm en camera’s, het regelen van felle verlichting en het plaatsen van één of meerdere kluizen: het kan erbij helpen om je bedrijfspand goed te beveiligen tegen inbraak. Maak hier dus zeker gebruik van, want je kunt hier veel profijt van hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here