Home Tips Zo begin je je eigen winkel!

Zo begin je je eigen winkel!

827
DELEN
Zo begin je je eigen winkel!

Voor velen is het een droom om ooit eigenaar te zijn van een winkel. Wil jij ook de beste producten in jouw nichemarkt verkopen? Dan helpen deze tips je vast en zeker op weg. Neem ze op je gemak door, haal eruit wat voor jou van toepassing is en leef je droom!

Bereid je goed voor

Heb je al een ondernemingsplan gemaakt of is je winkel alleen nog een idee in je hoofd? We raden je aan om er serieus mee aan de slag te gaan en alle kansen en bedreigingen, sterke en zwakke punten van je winkel vooraf goed op een rij te zetten. Met een zogenaamde SWOT-analyse heb je beter inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden voor de toekomst.

Onderzoek ook vooral de markt waarin je wilt gaan opereren. Is er nog plek voor een winkel zoals die van jou? Is de locatie van je winkel belangrijk en zo ja, waar moet je die dan openen? Door je op deze manieren voor te bereiden, weet je zeker dat je goed beslagen ten ijs komt.

Bereid je goed voor

Schrijf je in bij de KvK en Belastingdienst

Tja, als je wilt ondernemen, dan moet je jezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Dat is zo gereld: je maakt een afspraak, vult alle benodigde gegevens in, betaalt de inschrijving en klaar. Maar het is wel verplicht om dit te regelen voordat je aan de slag kunt gaan met je eigen winkel.

Zorg voor startkapitaal

Je winkel moet je helemaal zelf opstarten, dus inclusief de inventaris en alle producten die je in de schappen en het magazijn hebt liggen. Daar is geld voor nodig, zoals je begrijpt. Als je voor jezelf begint, is een Zakelijk krediet een veelvoorkomende manier om je startkapitaal bij elkaar te krijgen. Er zijn verschillende manieren waarop je een zakelijke lening kunt afsluiten om je winkelinventaris en eerste startvoorraad te kunnen financieren.

Ga ervoor!

Al je enthousiasme is gefocust op dat ene moment waarop je jouw eigen winkel opent. Houd dat enthousiasme vast, want je klanten zijn er dol op. Verras ze keer op keer met aansprekende producten en nieuwe concepten. Laat zien dat je service hoog in het vaandel hebt staan en dat je er alles aan doet om ze blij te maken. Op die manier leg je de basis voor een vaste klantenkring, die je in de loop der jaren alleen nog maar verder uitbouwt.

Heb je er nu nog meer zin in gekregen? Veel succes met je eigen winkel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here