DELEN
Je auto beletteren kun je heel goed zelf door stickers waarbij luchtbellen verleden tijd zijn.

Een goed verzorgde bedrijfswagen is een rijdend visitekaartje voor je onderneming.  Ook jij wilt natuurlijk dat je auto of bus er verzorgd uitziet en past bij de uitstraling van je bedrijf. Met de juiste belettering zorg je daarvoor.

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om hun auto of bedrijfswagen zélf te beletteren. Dat is nu een stuk makkelijker door de introductie van stickers met speciale luchtkanalen. Door het gebruik van deze zogenaamde bubble free stickers, zijn luchtbellen verleden tijd. Het eindresultaat is niet alleen strak, maar ook stuk voordeliger dan wanneer je het werk uit handen geeft.

Zelf autostickers plakken

Om kosten te besparen kun je prima zelf je autostickers plakken. Dat de kwaliteit van zelf geplakte autostickers minder is of dat je bij zelf plakken luchtbelletjes krijgt is een misverstand. Ja, wanneer je zelf plakt moet je de tijd nemen en voorzichtig de stickers aanbrengen, maar er zijn ook speciale bubble free stickers waarmee je de stickers perfect op kan plakken. De lijm is bij deze stickers zo aangebracht dat minuscule luchtkanalen ontstaan. Hierdoor kan elke ongewenste luchtbel ontsnappen en krijgt zelfs iemand die geen ervaring heeft met grote stickers plakken het beste resultaat.

Voorbereiden

Een goede voorbereiding is uiteraard wel van belang, als je zelf je auto gaat beletteren. Ten eerste heb je stickers nodig. Deze kun je (laten) ontwerpen en produceren bij een gespecialiseerd bedrijf. Laat je wel goed adviseren en vraag naar de eigenschappen van de stickers die je bestelt. Het is belangrijk dat de stickers makkelijk zelf zijn aan te brengen. Als je vraagt naar luchtbelvrije stickers of bubble free stickers, weten de professionals waar je het over hebt.

Heb je de stickers? Dan ben je klaar om zelf de handen uit de mouwen te steken. Meer dan een rolmaat, schilderstape, een breekmesje, ontvettingsmiddel en iets om de stickers mee glad te strijken, heb je niet nodig.

Plakken: stap voor stap

Als je de te beplakken oppervlakte ontvet hebt,  kun je de sticker met schilderstape op de goede plek vastzetten. Snij vervolgens aan één kant de tape voorzichtig door en laat het overgebleven stukje zitten. Klap de sticker daarna om, haal de achterzijde voorzichtig los en trek de sticker strak tegen het stukje tape dat je hebt laten zitten. Strijk de sticker daarna glad. Herhaal dit aan de andere kant en controleer of zich ergens luchtbellen gevormd hebben. Mocht dit zo zijn, dan strijk je ze eenvoudig weg. Een filmpje met uitleg is een aanrader. Onder andere op YouTube zijn duidelijke instructievideo’s te vinden die je stap voor stap het plakproces laten zien.

Effectieve reclame

Klaar? Dan kun je de weg op. Wist je trouwens dat autoreclame nog steeds een van de meest effectieve manier van reclame maken is? Zeker wanneer je ervoor kiest om zelf de stickers te plakken, is het niet duur in verhouding tot het aantal impressies. We rijden met z’n allen in Nederland meer dan 103 miljard (!) kilometer per jaar. Jij als ondernemer hebt daar ook een flink aandeel in. Elke kilometer die je rijdt, zien potentiële klanten jouw reclame. Daar kan geen flyer of vlag tegenop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here