Home Blogs Wat heeft een zakelijke website nodig?

Wat heeft een zakelijke website nodig?

1742
DELEN

Zakelijke websites hebben diverse webpagina’s nodig. Een website met slechts een enkele pagina, ook wel de homepage, kan in deze tijd nog nauwelijks een website worden genoemd. Er zijn ondernemingen die groots uitpakken met de website, met eindeloos veel menu’s en werkelijk honderden webpagina’s. Daarnaast zijn er natuurlijk ook bedrijven die de website gewoon lekker basic houden. Wil jij je zakelijke website minimalistisch houden? Dan moet je er rekening mee houden dat je website minimaal de volgende vier webpagina’s nodig heeft.

Een sterke homepage

Iedere website heeft een sterke homepage nodig. Een pagina waar iemand vanaf iedere webpagina naar terug kan gaan om weer opnieuw te beginnen bij home. Zorg ervoor dat de belangrijkste informatie op de homepage staat vermeld, maar voorkom dat deze overkomt als een chaotische verzameling van informatieblokken. Houd het clean en overzichtelijk. Het is dan ook niet aan te raden om te veel gebruik te maken van fotomateriaal of drukke animaties op de homepage.

Een goede contactpagina

De homepage staat ‘vooraan’ op je website en de contactpagina staat in de meeste gevallen ‘achteraan’ op de website. Dit betekent niet dat het geen belangrijke pagina is. Sterker nog, de contactpagina behoort tot de meest belangrijke pagina’s. Hierop wordt namelijk vermeld op welke manieren mensen contact met jouw onderneming kunnen opnemen. Je kunt hier onder meer het bezoekadres, telefoonnummer, mailadres en bijvoorbeeld een contactformulier plaatsen. Zorg dat het er netjes en eenvoudig uitziet.

De achtergrondinformatie

Deze pagina wordt over het algemeen de ‘over ons pagina’ genoemd. Dit is de webpagina waarop er wat meer achtergrondinformatie wordt gegeven over de onderneming. Wanneer is deze opgericht en waarom is deze opgericht? Je kunt besluiten om hier ook een kort overzicht te geven van je diensten en / of producten, maar hiervoor kun je natuurlijk ook een extra webpagina voor aanmaken.

Een actieve berichtenpagina

Tot slot heeft een goede zakelijke website echt een berichtenpagina nodig. Alle webpagina’s op de website zijn statisch, ook wel vast, behalve de berichtenpagina. Deze is bedoeld om regelmatig verse content op te plaatsen, zoals nieuws- en blogartikelen. Dit is de pagina waarop je voortdurend aandacht kunt besteden aan SEO. Je kunt er dan ook goed je voordeel mee doen. Het is aan te raden om minimaal eens per week content te publiceren op deze pagina. Google houdt namelijk van actieve websites en gunt deze websites een hogere ranking. Het moet wel hoogwaardige content zijn. Kun je dit zelf niet realiseren? Dan is het een goed idee om het schrijven van je blogartikelen uit te besteden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here