Home Lifestyle Zakelijke shortlease: is dit iets voor jou?

Zakelijke shortlease: is dit iets voor jou?

907
DELEN
Zakelijke shortlease: is dit iets voor jou?

Vraag je je af hoe het toch kan dat je collega-ondernemers in de mooiste auto’s rijden? En een jaar later weer in een andere? Maak je geen zorgen. Dat is ook voor jou mogelijk en daarvoor hoeft je omzet niet ineens vertienvoudigd te worden. Het toverwoord in deze is shortlease.

Wat is zakelijke shortlease?

Het is dé oplossing voor veel ondernemers, groot of klein. Bij zakelijke shortlease lease je een auto voor zakelijk gebruik. Niet voor langere tijd, maar voor een korte periode. Vandaar de term shortlease. De looptijd begint bij 1 maand en kan oplopen tot maximaal 24 maanden. Daar zit ook het verschil met de traditionele lease. Dat begint pas bij een looptijd van 24 maanden.

De voordelen van zakelijke shortlease

Zakelijke shortlease is vooral voor beginnende ondernemers of ondernemers met een klein bedrijf een goede optie. Natuurlijk zit je ook bij deze korte leaseperiode vast aan een contract, maar vaak heb je een korte opzegtermijn. Hoe kort? Nou, een dag om precies te zijn. En die opzegtermijn gaat al na een maand leasen in. Op die manier loop je als ondernemer nauwelijks een financieel risico. Juist dat kan je als kleine of startende ondernemer goed gebruiken.

Hoe zit het met bijtelling?

Bijtelling is ook van toepassing op zakelijke shortlease. Als je meer dan 500 kilometer privé met je leaseauto rijdt, krijg je te maken met bijtelling. Het is aan te raden om dit goed in de gaten te houden, ook als je kort zakelijk gaat leasen. De kosten van bijtelling kunnen namelijk behoorlijk oplopen.

Nu is het wel zo dat kilometers die je kunt aanmerken als woon-werkverkeer niet meetellen als privé kilometers. Dat scheelt dan weer.

Ga in zee met een goede shortlease aanbieder

Ga in zee met een goede shortlease aanbieder

Een voordeel van het steeds populairder worden van zakelijke shortlease, is dat er meer en meer goede dealers zijn te vinden. Vooral met betrekking tot het aanbod van leaseauto’s is dat een goede zaak, omdat je vaak bij zakelijke shortlease een wat beperkter aanbod hebt.

Met een goed shortlease bedrijf heb je zeker weten genoeg keus. En je wordt ook meteen op alle voorwaarden gewezen.

Hoe zit het met de verzekering?

Dat hangt volledig van je contract en de autodealer af. Meestal zit dit wel goed hoor en krijg je er een allrisk verzekering bij. En onderhoudsservice en reparatiekosten. Altijd goed om te weten, want er kan onderweg zomaar iets gebeuren.

Voor wie is zakelijke shortlease geschikt?

In principe voor iedere ondernemer, maar vanwege de specifieke voordelen is zakelijke shortlease bij uitstek geschikt voor startende ondernemers en zzp’ers. Dat komt door het geringe risico. En als je een tijdelijk contract hebt, is shortlease vanwege de korte opzegtermijn ook een prima optie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here