Home Verzekeringen Zakelijke autoverzekering: wat is het en hoe sluit je het af

Zakelijke autoverzekering: wat is het en hoe sluit je het af

2404
DELEN
zakelijke autoverzekering

Gebruik je jouw auto zowel privé als voor je onderneming? Dan is het belangrijk dat je een bedrijfsautoverzekering afsluit. Wanneer je onderneming grotendeels op de weg plaatsvindt dan is een bedrijfsautoverzekering natuurlijk een verplichting. Een particuliere autoverzekering biedt namelijk geen dekking voor zakelijke ritten. Dus of het nu een ritje is naar een afspraak met een klant, of een dagelijkse bezorgingsdienst: een zakelijke autoverzekering is essentieel.

Wat valt onder zakelijk gebruik?

Een zakelijke autoverzekering dekt zowel de zakelijke als de privé kosten en gebruik. Zakelijk gebruik zijn bijvoorbeeld zaken als klantbezoek of woon- en werkverkeer met een bedrijfsauto. Maar zoals al eerder gemeld zijn ook koeriersdiensten of zelfs rijscholen verzekerd onder de zakelijke autoverzekering. Eigenlijk valt dus al het zakelijke gebruik onder de zakelijke autoverzekering. Het enige moment wanneer dit niet het geval is, is wanneer je alleen met je auto naar het werk en terug naar huis rijdt.

Wat is het verschil tussen een zakelijke en particuliere autoverzekering?

Een zakelijke autoverzekering is vaak net wat duurder dan de particuliere verzekering. Dit komt omdat er zakelijk vaak langere afstanden af worden gelegd. Soms is er ook sprake van verschillende bestuurders, dit verhoogt en risico en hierdoor ook de premie. Het voordeel van de zakelijke autoverzekering is wel weer dat de btw verrekend kan worden. Hierdoor daalt de premie, omdat ook de schade zonder btw wordt uitbetaald.

Welke pakketten zijn mogelijk?

Net als bij de particuliere verzekering, kun je ook bij de zakelijke autoverzekering voor verschillende pakketten kiezen. Ieder pakket heeft zo zijn eigen dekking. Zo heb je bijvoorbeeld de basisdekking met de WA-verzekering; deze ben je natuurlijk wettelijk verplicht. Maar ook kun je kiezen voor een WA verzekering Beperkt Casco, of een Allrisk verzekering. Welke verzekering je kiest hangt natuurlijk af van het gebruik en het risico.

Waar is de premie van afhankelijk?

Naast de hoeveelheid van het gebruik hangt de premie af van meerdere factoren. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het soort voertuig. Een personenauto zal waarschijnlijk lager zijn in premie dan een bestelbus. Ook het aantal personen die het voertuig gebruiken speelt mee in de premie. Bij meerdere gebruikers kun je een iets hogere premie verwachten. Natuurlijk worden ook zaken als de dagwaarde van de auto mee in overweging genomen, net als bij de particuliere verzekering. Het grootste verschil zit hem in het risico: een taxi of koeriersbedrijf zal een hogere premie hebben dan andere bedrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here