Home Blogs Zakelijke autoverzekering of privé autoverzekering?

Zakelijke autoverzekering of privé autoverzekering?

4492
DELEN
Zakelijke autoverzekering

Wanneer je ondernemer bent dan is het interessant om het te weten wat het verschil is tussen de zakelijke en privé autoverzekering. Wanneer je een nieuwe auto gaat kopen dan kan het verstandig zijn jezelf af te vragen of je de auto zowel zakelijk als privé gaat gebruiken of dat je er alleen zakelijk of privé in gaat rijden. Dit helpt je bij het kiezen van de juiste autoverzekering en bovendien levert dit geen vervelende situaties op in geval van schade.

Aantal kilometers per jaar
Ga je minder dan 500 kilometer per jaar voor privédoeleinden met de auto rijden? Dan heeft het geen zin om een particuliere autoverzekering af te sluiten. Je auto wordt dan door de Belastingdienst gezien als zakelijke auto. Dit betekent dat je ook een zakelijke autoverzekering afsluit en geen privé autoverzekering.

Zakelijk gebruik?

Bij het afsluiten van een autoverzekering zal een verzekeraar altijd aan je vragen hoe je de auto gaat gebruiken. Dit doet een verzekeraar om het risico op schade zo goed mogelijk in te schatten. Bovendien is het gebruik van de auto bepalend voor de premie van de autoverzekering. Er zijn verzekeraars die een auto alleen privé willen verzekeren en die zakelijke risico’s uitsluiten van de verzekering.

Het verschil in dekking van de zakelijke en privé autoverzekering
Een gewone autoverzekering biedt over het algemeen alleen dekking voor privégebruik van de auto, tenzij anders aangegeven in de polisvoorwaarden. Gebruik je een auto om bijvoorbeeld goederen in te vervoeren, of ga je de auto gebruiken als taxi of lesauto? Dan is er natuurlijk sprake van een geheel ander risico. Je dient dit aan te geven op de website waar u een auto wilt verzekeren. Gebruik je de auto een enkele keer voor zakelijk gebruik? Dan zal een verzekeraar daar vaak niet zo moeilijk over doen en valt dit gewoon onder de dekking van de particuliere autoverzekering. Belangrijk is in ieder geval om goed na te gaan hoe je de auto gaat gebruiken en daar de keuze voor een autoverzekering op af te stemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here