Home Blogs Zakelijk rijden op motor of scooter

Zakelijk rijden op motor of scooter

1479
DELEN
Zakelijk rijden op motor of scooter

Op de motor naar het werk gaat vaak een stuk sneller dan met de auto. Met de motor mag je immers al het verkeer op de snelweg inhalen als er sprake is van een file. Daarnaast word je op de motor net iets sneller wakker ‘s ochtends en heb je je portie buitenlucht voor die dag alweer ontvangen. Een motor klinkt dus als het ideale vervoermiddel om op het werk te komen. Ook een scooter kan een fijne optie zijn om makkelijk en snel op het werk te komen. Vooral als je werk binnen een straal van maximaal 20 kilometer bij je vandaan ligt, is de scooter ook een prima mogelijkheid.

Scooter rijden

Zoals al eerder is gezegd, is op de scooter naar het werk gaan helemaal geen slechte optie. Als je al in het bezit bent van een auto rijbewijs, is het enige wat je nog hoeft te doen, een scooter aan te schaffen. Een auto rijbewijs is namelijk voldoende om te mogen scooter rijden. Een scooter kan ongeveer 45 kilometer per uur, waardoor je redelijk snel op je werk kan komen met de scooter. Vooral als je niet al te ver van je werk vandaan woont, is de scooter een goede optie.

Een scooter leasen

Een scooter kan een duur grapje worden. Daarom is er de optie om scooters te leasen. Dit houdt in dat je elke maand een bepaald bedrag afbetaald, waardoor je niet het totale bedrag in één keer hoeft te betalen. Hierdoor hoef je niet meteen je hele spaarrekening leeg te trekken, maar is het toch mogelijk om op een andere manier aan een scooter te komen. De lasourisscooters zijn bijvoorbeeld een goed voorbeeld van scooter die je kan leasen.

Op de motor naar het werk

Een andere optie als vervoermiddel naar het werk is de motor. Voor een motor heb je echter iets meer nodig dan voor een scooter. Je hebt er een speciaal rijbewijs voor nodig, maar dat is ook niet zo gek. Met een motor kun je namelijk 120 kilometer per uur op de snelweg rijden. Hier heb je dus wel de enige oefening voor nodig, waardoor een rijbewijs noodzakelijk is. Wat een motor zo fijn maakt voor zakelijk rijden, is dat je met de motor nooit in de file hoeft te staan. Hierdoor ben je een stuk sneller, dan wanneer je de auto zou nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here