Home Vastgoed Zakelijk investeren in vastgoed

Zakelijk investeren in vastgoed

706
DELEN
Zakelijk investeren in vastgoed

Veel ondernemers starten hun onderneming op de zolderkamer. Maar loopt de onderneming goed, dan voldoet die ruimte na verloop van tijd niet meer. Bijvoorbeeld omdat er meer ruimte nodig is voor het uitvoeren van de bedrijfsactiviteiten. Of omdat je medewerkers in dienst hebt genomen die ook ergens moeten werken. In dat geval kan jij op zoek zijn naar een pand, zoals een kantoor, winkel of andere bedrijfsruimte. Vastgoed kopen is in veel gevallen een goede investering. Vaak is er echter niet voldoende eigen vermogen, en is de financiering van een pand door middel van een zakelijke hypotheek nodig.

Waar kun je terecht voor een zakelijke hypotheek?

Voor een zakelijke hypotheek kun je bij een van de grootbanken aankloppen. Houd er echter wel rekening mee dat deze niet meer zo snel dergelijke financieringen verstrekken. Sinds de kredietcrisis dient er namelijk extra kapitaalbuffers opgebouwd te worden. Voor iedere lening moeten banken meer geld opzijzetten, waardoor ze niet echt zitten te wachten op zakelijke hypotheken. De vraag naar deze financieringen is wel blijven bestaan, en gelukkig zijn er steeds meer alternatieve financieringsvormen.

Zo zijn er bijvoorbeeld partijen die investeerders koppelen aan mensen die zakelijk vastgoed willen financieren met een zakelijke hypotheek. De voordelen van deze vorm van financiering waar geen bank aan te pas komt? Vaak zijn ze sneller en gemakkelijker af te sluiten. Het vastgoed dient wel als onderpand, net zoals bij banken. Daarnaast kun je in veel gevallen extra boetevrij aflossen. Net zoals dat ook bij andere leningen geldt, wordt bij de aanvraag van een zakelijke hypotheek het risico bepaald. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de locatie en het huidige gebruik van het vastgoedobject, de loan-to-value, de bezettingsgraad en je financiële gezondheid.

Vastgoed als investering financieren met een verhuurhypotheek

Vastgoed als investering financieren met een verhuurhypotheek

Heb jij zakelijk vermogen over dat je niet hoeft te steken in je eigen onderneming? Maar waar je wel graag meer rente voor zou ontvangen dan wanneer het op een spaarrekening staat? Investeren in ‘stenen’ levert al jarenlang een van de hoogste en meest zekere rendementen. Een pand kopen en dit verhuren is dan ook erg populair. Kijk daarom eens naar de mogelijkheden om geld te steken in bijvoorbeeld een winkel-, kantoor- of bedrijfspand of woning, om deze vervolgens te verhuren. Heb je niet voldoende vermogen, dan kun je naast een eigen inleg de investering aanvullend financieren met een verhuurhypotheek. Hierbij wordt gekeken welke geldverstrekker het beste past bij jouw plannen om iets te kopen en vervolgens te verhuren, en welke partij de beste voorwaarden biedt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here