Home Financieel Zakelijk investeren in crypto’s, zo werkt dat

Zakelijk investeren in crypto’s, zo werkt dat

1580
DELEN
Zakelijk investeren in crypto's

Gaat het je als ondernemer voor de wind en heb je zakelijk vermogen dat je niet direct in de onderneming hoeft te investeren? Dan kun je het natuurlijk op een spaarrekening zetten. De spaarrentes zijn momenteel alleen erg laag en leveren dus niet veel rendement. Een andere mogelijkheid is het geld te investeren in crypto’s. Deze relatief nieuwe markt trekt veel ondernemers aan door het innovatieve systeem erachter en kans op grote winsten. Maar hoe gaat zakelijk investeren in crypto’s eigenlijk in zijn werk?

Crypto’s: wat zijn het en wat kun je ermee?

Crypto is eigenlijk een afkorting voor cryptocurrency. Het wordt ook wel cryptogeld, digitale munt of cryptomunt genoemd. Bitcoin is de bekendste crypto. Intussen zijn er echter ook honderden andere crypto’s, ook al wel altcoins (alternative cryptocoins) genoemd. Het grote verschil tussen crypto’s en andere valuta is dat crypto’s niet centraal beheerd worden, zoals De ECB dat bij de Euro doet bijvoorbeeld. Crypto’s kun je wat dat betreft beter vergelijken met aandelen, doordat een digitale munt waarde krijgt door de netwerkhandel met vraag en aanbod tussen gebruikers. De handel tussen crypto’s kan plaatsvinden zonder tussenpersonen. Een transactie wordt namelijk vastgelegd in de blockchain, dat dient als database.

Een aantal jaar geleden groeide de populariteit van crypto’s sterk door de vernieuwende technologie. Hoewel er veel werd verwacht van de betaalmogelijkheden ermee, bieden momenteel slechts enkele organisaties deze mogelijkheid. Op dit moment is vooral de handel in crypto’s interessant, omdat dit grote winsten kan opleveren. De kans hierop lijkt na de grote piek van de waarde van Bitcoin eind 2017 iets afgenomen, maar de markt is nog steeds erg levendig. De waarde van Bitcoin was al een jaar lang redelijk stabiel, maar laat de laatste weken weer een stijgende lijn zien. Interesse om zakelijk te investeren in crypto’s? Hieronder lees je meer over hoe dat in zijn werk gaat.

Voordat je begint: doe je huiswerk

Wil je crypto’s zoals Bitcoin of Ethereum kopen, dan is het belangrijk dat je je er eerst goed in verdiept. In welke crypto wil je gaan investeren? Hoe heeft deze het in het verleden gedaan, en wat zijn de toekomstvoorspellingen? De gehele cryptomarkt is erg afhankelijk van Bitcoin. De waarde hiervan stijgt momenteel iets, maar kan doordat er geen toezicht is ook weer erg hard dalen. Crypto’s zijn daarmee een risicovoller investeringsproduct dan andere opties. De kans op winst is groter, maar de kans op verlies ook. Doe je je huiswerk vooraf goed, dan loop je minder kans op een groot verlies. Blijf je bovendien ook verdiepen in de markt zodra je hebt geïnvesteerd, om het beste moment in te kunnen schatten om te kopen en verkopen.

Zo kun je crypto’s gaan kopen en verkopen

Wil je investeren in een of meerdere crypto’s, dan heb je allereerst een wallet nodig. Hierin worden de gekochte crypto’s opgeslagen, een soort van portemonnee dus. Er zijn diverse soorten wallets, maar meestal wordt gekozen voor een online wallet bij een exchange. Dit is een relatief veilige manier van opslag van je crypto’s die weinig kost en waaruit je direct kunt handelen.

Een exchange kun je zien als een wisselkantoor, waar crypto’s tegen Euro’s (en andersom) ingewisseld kunnen worden. Zoals hierboven al genoemd krijg je er vaak een eigen wallet toegewezen. Bij de opening van een account moet vaak de bankrekening geverifieerd worden. Als je zakelijk investeert in crypto’s, wordt ook gevraagd om een uittreksel van de KvK, en eventueel een kopie van de identiteitsbewijzen van de (mogelijke) overige bestuurders en/of aandeelhouders van de onderneming. Als drukke ondernemer heb je niet echt de tijd hebt om constant de koers van de crypto’s in de gaten te houden. Daarom is het gemakkelijk dat je bij veel exchanges notificaties kunt instellen voor grote koerswijzigingen.

Succes met de handel in crypto’s. Handel je slim en zit de markt mee, dan kun je een mooie winst op je investering behalen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here