Home Financieel Zakelijk geld lenen? Zo werkt dat

Zakelijk geld lenen? Zo werkt dat

829
DELEN
Zakelijk geld lenen? Zo werkt dat

Wil je investeren in jouw bedrijf? Dan heb je hier flink wat geld voor nodig. Wanneer het je ontbreekt aan de financiële middelen, hoef je de investering niet uit te stellen. Nee, want je kunt hier namelijk een zakelijke financiering voor aanvragen. Als je er een langlopende investering mee wilt financieren, heeft een zakelijke lening de voorkeur. Helaas weten veel ondernemers niet hoe zo’n financiering werkt. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je precies hoe zakelijk geld lenen in zijn werk gaat.

Je kunt er direct gebruik van maken

Het is niet verstandig om een investering uit te stellen. Waarom niet? Omdat dit de groei van jouw bedrijf in de weg kan staan. Reden genoeg om zakelijk geld te lenen. Je kunt in dat geval snel de gewenste investering doen. Nadat jouw aanvraag is goedgekeurd, stort een geldverstrekker het bedrag namelijk in één keer op jouw rekening. Hierdoor kun je er vrijwel onmiddellijk een nieuwe machine of een nieuw voertuig mee kopen. Daarnaast kun je het geld gebruiken om jouw bedrijf fysiek of digitaal uit te breiden.

Hoe zit het met aflossen?

Wie een zakelijke lening afsluit, gebruikt geld van een ander om een investering te financieren. Vandaar dat je het geld terug moet betalen. Dit doe je door maandelijks een gedeelte van het geleende bedrag af te lossen. Voordat je een zakelijke lening afsluit, wil je ongetwijfeld eerst weten hoeveel zo’n financiering je per maand kost. Op voorhand is dit helaas niet exact te zeggen. De kosten van een zakelijke lening zijn namelijk afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de looptijd en de hoogte van het bedrag dat je leent.

Het bedrag dat je maandelijks betaalt bestaat niet alleen maar uit aflossing. Nee, want een geldverstrekker brengt namelijk ook rente in rekening. Hierdoor betaal je altijd meer terug dan je leent. Hoe hoog de rente op een zakelijke lening is? Dat hangt af van de rentestand. Hoe lager deze is, des te goedkoper een zakelijke lening uitvalt. De rente wordt overigens altijd vastgezet op het moment dat je de lening afsluit. Hierdoor weet je precies hoeveel zakelijk geld lenen jou per maand kost.

Bepaal zelf de looptijd

Bepaal zelf de looptijd

De kosten van een zakelijke lening worden niet alleen bepaald door de rente. Nee, want de looptijd speelt hier ook een rol in. Bij deze zakelijke financiering kies je zelf de looptijd. De minimale looptijd is 3 maanden, de maximale looptijd 60 maanden. Andere opties waaruit je kunt kiezen zijn: 6, 9, 12, 24, 36 of 48 maanden. Hoe langer de looptijd, des te lager het bedrag dat je maandelijks aflost. Hierdoor kun je een zakelijke lening mogelijk makkelijk betalen. Toch is de maximale looptijd niet altijd de beste keuze. Je betaalt dan namelijk maximaal rente. Kies je voor een kortere looptijd? Dan valt een zakelijke lening onderaan de streep over het algemeen goedkoper uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here