Home Online Marketing WordPress website maken: 3 tips voor beginners!

WordPress website maken: 3 tips voor beginners!

987
DELEN
profnews afbeelding

WordPress is de meest bekende website builder ter wereld. Doordat WordPress zo geavanceerd is, kun je er de mooiste websites mee maken, helemaal naar jouw wens. Tegelijkertijd kan dit ook best spannend zijn, want hoe begin je met WordPress hosting en waar moet je op letten? Wij geven je 3 waardevolle tips voor de beste WordPress-ervaring!

1.      Bepaal goed wat voor website je wilt maken

Voordat je enthousiast aan de slag gaat met je website, is WordPress hosting, de eerste stap. Daarvoor bepaal je eerst wat voor website je precies wilt. Teken de website uit zodat je een idee hebt van de elementen die je erop plaatst.

Waarom? Omdat je dan veel doelgerichter aan de slag gaat met je website, maar ook omdat je dan beter kunt bepalen welke vorm van WordPress hosting bij jou past. Een webshop neemt bijvoorbeeld vaak meer ruimte in dan een blog, dus dan heb je een groter hostingpakket nodig. Voor beginners die een reguliere website maken, is meestal het kleinste hostingpakket eerst voldoende. Upgraden kan altijd nog.

2.      Maak het jezelf makkelijk(er) met plugins

Door de vele plugins die WordPress biedt, zet jij de gebruikerservaring helemaal naar je eigen hand. Vind je het fijn om je website te maken door middel van klikken en slepen? Installeer en activeer de Elementor-plugin. Bij betaalde thema’s als Avada of Divi wordt ook aangeraden om plugins te installeren zodat je de website in elkaar klikt en sleept.

Een andere plugin die je helpt is Yoast SEO, voor het optimaliseren van je website voor zoekmachines. De plugin vertelt je of jouw tekst makkelijk leest en SEO-proof is. Zo kom je hoger in de zoekresultaten te staan met je website en word je beter gevonden.

3.      Neem de tijd voor je website

Als je eenmaal WordPress hosting, een domeinnaam en een goed idee voor je website hebt, dan kun je haast niet meer wachten om op die ‘Publiceren’-knop te drukken. Hoe leuk het ook is om je website eindelijk live te hebben, neem wel de tijd voor het inrichten ervan. Als je eerst goed de basis van je website neerzet, dan heb je er later minder werk van. En je wilt natuurlijk een website om trots op te zijn, dat vraagt soms iets meer tijd.

Kortom, kijk goed naar welke vorm van WordPress hosting bij jouw idee aansluit, verbeter je WordPress-ervaring met plugins en wees geduldig bij het maken van je website. Zo kom jij tot de ideale website!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here