DELEN

Whisky komt vooral veel in films voor. Vooral detectives en politiemensen zijn er dol op als ze bezig zijn een lastige zaak op te lossen. Maar ook in het echte leven wordt er zakelijk wel eens een goed glas Jameson gedronken. Vaak gebeurt dat om een goede deal te beklinken. Maar het kan natuurlijk ook dat de ene zakenman de andere een goed glas whisky aanbiedt om te proberen die goede deal eruit te slepen. Om die reden wordt ook wel eens een fles whisky aangeboden aan een zakenrelatie. Als de fles gewaardeerd wordt brengt dat de kans op een goede overeenkomst of een langdurige samenwerking misschien weer wat dichterbij.

Mooie whisky voor een goede prijs

Een fabel is dat whisky alleen goed is als deze flink aan de prijs is. Ook goedkopere whisky is vaak van prima kwaliteit. Een whisky aanbieding kun je dan ook met een gerust hart kopen als je van een goed glas van deze drank houdt. Een andere fabel is dat whisky alleen door mannen wordt gedronken. Er zijn wel degelijk vrouwen die van een goed glas whisky houden en dit ook zeker weten te waarderen. Feit is dat vrouwen sneller dronken worden dan mannen. Dit komt omdat zij doorgaans minder spiermassa hebben en daarom doet een vrouwenlichaam er langer over om de alcohol uit het bloed te verwijderen. Een man die fors gebouwd is kan dus aanmerkelijk meer alcohol aan dan een slanke dame.

Drink nooit te veel bij een zakelijk overleg

Nog een feit is dat je nooit te veel moet drinken als er zaken moeten worden gedaan. Je loopt niet alleen het risico dat je je handtekening zet onder een slechte deal. De kans is veel groter dat je een totaal verkeerde indruk maakt op degene met wie je een gesprek hebt. En je krijgt maar één kans voor een eerste indruk, dus grijp deze met beide handen aan. Zorg dus dat je nuchter bent voor een belangrijk overleg. Een glas whisky na afloop kan prima, als de zaken zijn besproken. Maar ook dan is het belangrijk dat je je niet te veel laat gaan. Dronken worden doe je alleen thuis of hooguit met goede vrienden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here