Home Lifestyle Werken voor de overheid: deze opleidingen bieden een goede basis

Werken voor de overheid: deze opleidingen bieden een goede basis

599
DELEN
Werken voor de overheid deze opleidingen bieden een goede basis

De overheid staat over het algemeen te boek als een goede werknemer. Weliswaar werd in het verleden vaak wat lacherig gedaan, wanneer je vertelde dat je ambtenaar was. Maar die tijden lijken inmiddels voorbij te zijn. Overheden profileren zich meer en meer als organisaties die dichtbij de bevolking staan en medewerkers hebben daardoor steeds vaker een gevoel van trots als ze deel mogen uitmaken van dat geheel. Een carrière bij de overheid biedt in elk geval veel mogelijkheden en over het algemeen prima arbeidsvoorwaarden. Hier volgen enkele opleidingen die een goede basis vormen voor een baan bij de overheid.

Milieuproblematiek

In de twintigste eeuw werden veel uitvindingen gedaan, waarvan een groot aantal niet zo gunstig was voor het milieu. Inmiddels is het besef doorgedrongen dat we niet onbeperkt door kunnen blijven gaan met het belasten van het milieu. Er zijn steeds meer regels en wetten om het milieu te ontzien. Op de naleving van deze regels moet toezicht worden gehouden. Met een afgeronde opleiding milieu kun je als professional alle kanten op. Je kunt denken aan handhaving van milieuregels, maar ook het onderwerp energietransitie is een taakveld dat binnen de kaders van deze opleiding valt. Naar verwachting zullen in de komende jaren nog veel meer vacatures beschikbaar komen en dus heb je volop mogelijkheden om jezelf in deze materie te ontplooien.

Ondermijning

Van geheel andere orde is het thema ondermijning, waar ook steeds meer aandacht voor komt. Met deze term wordt de situatie bedoeld die ontstaat wanneer criminelen erin slagen om door te dringen tot het openbaar bestuur. Dit gevaar ligt overal op de loer. De onderwereld heeft veel macht en is daardoor in staat om – veelal ongemerkt – te infiltreren in bestuurslagen en dat kan levensgevaarlijke consequenties hebben. Ondermijning moet dus aangepakt worden en daarvoor zijn specialisten nodig. Met een opleiding die zich specifiek richt op criminaliteitsbestrijding kun je hier zelf iets in gaan betekenen. Ook zijn er combinaties mogelijk van de thema’s ondermijning en milieudelicten in één opleiding. Je leert alles over de daarbij behorende wet- en regelgeving, maar ook methoden om ondermijning in je eigen gemeente aan te pakken.

Werken voor de overheid

Grote werkgever

Met meer dan een half miljoen banen (ongeveer vijf procent van alle banen in ons land) is de overheid één van de grootste werkgevers van Nederland. Met de juiste diploma’s zijn er dus veel kansen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here