Home Tech Welke technologische ontwikkelingen vinden plaats in 2020?

Welke technologische ontwikkelingen vinden plaats in 2020?

843
DELEN
Welke technologische ontwikkelingen vinden plaats in 2020

Dat technologie ons leven enorm beïnvloed, weet spreker technologie Jesse van Doren als geen ander. Op zijn 11e had hij zijn eerste bedrijven al opgericht, inmiddels heeft hij met zijn team al voor bedrijven als Google, Netflix en BMW gewerkt. Ook in 2020 zijn er weer veel nieuwe ontwikkelingen. Hij brengt je hierover niet alleen veel kennis, maar ook handige tips om dit toe te passen in jouw business. Zijn inspirerende verhaal heeft inmiddels al veel andere bedrijven doen groeien. We interviewden hem, om een indruk te krijgen van de technologische ontwikkelingen die eraan zitten te komen in 2020.

Virtual Reality, de realiteit waar we niet omheen kunnen

Waarschijnlijk zie je ze wel voorbij komen, de filmpjes op social media waarin bedrijven hun product of dienst promoten met een virtuele beleving hiervan, ook wel Virtual Reality (VR). Met een ogenschijnlijk simpele bril loop je ineens door een nieuwe wereld, of staan er in een lege ruimte ineens allerlei mooie meubels die je bijna kunt aanraken. Virtual reality wordt groter en groter, de ontwikkelingen gaan dan ook erg hard. De mogelijkheden van virtual reality zijn eindeloos. Tot voor kort zag je deze technieken alleen maar in games zoals Call of Duty of Sims, tegenwoordig wordt het voor praktisch alles ingezet. Om er maar een paar te noemen:

  • Het ontwikkelen van producten;
  • Beleving creëren in winkels;
  • Het geven van trainingen;
  • Je klanten de mogelijkheid geven om producten vooraf uit te proberen;
  • VR games, streamen en films.

Jesse is zelf groot fan van VR en laat je als echte expert zien hoe VR jouw business kan boosten. Dit kan bijvoorbeeld door interactieve brainstormsessies, waarin eerder al de mooiste inzichten zijn ontstaan.

Wat brengt 5G ons

Wat brengt 5G ons

Een andere ontwikkeling is de komst van 5G. Waar de komst van het 4G netwerk al een enorme doorbraak was, doet 5G daar nog eens een flinke schep bovenop. Niet alleen ben je overal veel beter bereikbaar en is je verbinding een stuk sneller, ook voor jouw business biedt dit veel mogelijkheden. Door de snelheid van 5G kunnen ontzettend veel verschillende apparaten worden aangestuurd via een internetverbinding. Ook hier kan spreker Jesse van Doren je enorm veel tips en praktijkvoorbeelden over geven.

Safety first!

Het kan je haast niet ontgaan zijn, de intrede van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, beter bekend als AVG. Waar het goed is om regels te treffen omtrent veilig werken met gegevens, zorgt implementatie hier en daar toch voor de nodige kopzorgen. Vooral voor grote bedrijven is het een uitdaging om hieraan te voldoen. Hoewel de wet alweer sinds mei 2018 van toepassing is, lopen in 2020 veel bedrijven nog altijd tegen zaken aan. Gelukkig zijn er data protection officers en allerlei andere handige toepassingen en ontwikkelingen in het leven geroepen om jou als ondernemer hierbij te helpen.

Virtuele Assistentie, nemen robots het over?

Net als Virtual Reality is Virtuele assistentie iets wat de meeste van ons natuurlijk al een poosje kennen. Denk bijvoorbeeld aan Apple’s Siri of een chatbot op jouw website die bezoeker aanspreekt en op weg helpt. Er is steeds meer mogelijk en we hoeven steeds minder echt zelf te doen, doordat we het simpelweg uit handen geven aan onze virtuele assistenten. Je kunt dit op allerlei verschillende manieren inzetten. Zo zijn er al robots die sollicitatiegesprekken afnemen en kunnen beslissen of een

kandidaat geschikt is of niet. Of je het moet willen is een tweede, maar de mogelijkheden zijn er! Wat in ieder geval zeker is: er zit ontzettend veel potentie in deze ontwikkelingen. Ook in 2020 verwachten we weer de nodige nieuwe ontwikkelingen, of deze robots de wereld overnemen? Voorlopig zijn ze nog onze assistent…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here