Home Tips Welke software voor jouw webwinkel?

Welke software voor jouw webwinkel?

1150
DELEN
Welke software voor jouw webwinkel

De tijden dat je moest kunnen programmeren om je eigen webwinkel te kunnen beginnen liggen inmiddels ver achter ons. Tegenwoordig is er kant en klare software die je geheel naar jouw wensen aan kunt passen. Waar moet je precies op letten bij het uitzoeken van het meest geschikte softwarepakket?

Zoek ervaringen van anderen

Ben je op zoek naar een softwarepakket voor jouw webwinkel, dan kan het je al snel een beetje gaan duizelen. Er is een enorm groot aanbod, en de ene partij claimt nog beter te zijn dan de ander.

Voor je een keuze kunt maken is het goed om eerst op een rijtje te zetten wat je precies zoek. Ben je op zoek naar software die het opzetten en bijhouden van je webwinkel zo simpel mogelijk houdt? Dan hangt daar vaak als consequentie aan vast dat je ook niet zo heel veel naar je eigen smaak of behoefte aan kunt passen. Een belangrijke keuze om te maken.

Let ook op zaken als support: bij wie kun je terecht als je vragen hebt, of wanneer je er simpelweg helemaal niet uit komt? Biedt de softwareleverancier een eigen helpdesk, of moet je het na aanschaf van het pakket zelf maar uitzoeken?

Er zijn meer zaken die van belang kunnen zijn: wil je de software voor 1 winkel kunnen gebruiken, of ben je van plan er meerdere op te starten? Vind je het belangrijk om de statistieken van je bezoekers goed bij te kunnen houden? Hoe zit het met het integreren van betaalmogelijkheden? In hoeverre kun je jouw huisstijl toepassen op de webwinkel? Om antwoord te krijgen op deze vragen lees je natuurlijk de informatie die de aanbieders zelf verstrekken. Het loont daarnaast zeker de moeite om ook de ervaringen van andere gebruikers eens te lezen; deze geven vaak een eerlijk beeld van hoe de software nu echt is in gebruik.

Goede hosting webwinkel

Zorg voor een goede hosting

Heb je eenmaal het softwarepakket gevonden dat het beste bij jouw webwinkel past, dan ben je er nog niet. De winkel moet online komen te staan op het internet, en hier heb je een hostingbedrijf voor nodig. Kies je voor een grote speler op het gebied van webwinkelsoftware, zoals Magento, dan is het raadzaam om op zoek te gaan naar een Magento host. Kies je voor een dergelijke expert dan weet je dat hun dienstverlening goed is afgestemd op jouw webwinkel, en dat zij je de beste Magento hosting kunnen bieden. De keuze van een host is belangrijk, de betrouwbaarheid van je webshop wordt tenslotte voor een groot deel bepaald door de bereikbaarheid ervan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here