Home Tech Welke smartphones kunnen we in 2020 verwachten?

Welke smartphones kunnen we in 2020 verwachten?

959
DELEN
Smartphones in 2020

Zit jij ieder jaar weer op het puntje van je stoel om te zien waar smartphone-producenten als Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi en OnePlus nu weer mee op de proppen komen? Goed nieuws, want van elk van deze fabrikanten wordt in 2020 weer een nieuw vlaggenschip verwacht dat weer net een stukje anders is dan de voorganger. We bespreken met je wat we al denken te weten over de toekomstige top-smartphones die in 2020 op de markt gaan komen.

Samsung S20

Vorig jaar bracht Samsung de Galaxy S10, S10 Plus en S10e uit. Het is waarschijnlijk dat ook dit jaar drie nieuwe smartphones uitkomen. Die gaan geen S11 heten, maar Samsung S20. De precieze namen van de toestellen gaan verschillen met vorig jaar, want naar verluidt wordt de ‘gewone’ Galaxy S20 nu het ‘instapmodel’ en is de echte opvolger van de S10 de Galaxy S20 Plus. Waarschijnlijk komen ze in maart op de markt. Qua camera wordt één van de nieuwe features  Director’s View. Je kunt hiermee wisselen tussen de verschillende camera’s. Waarschijnlijk komen er aan de achterzijde van het toestel 4 of zelfs 5 lenzen. De hoofdcamera wordt een indrukwekkende 108 megapixel camera waarmee je in 8K kunt filmen. Ook zo er een zoomcamera op zitten met die tot 30x zoom biedt. Ook de moeite waard is de Pro Video Mode, die je de mogelijkheid geeft om de exposure, sluitertijd en ISO handmatig aan te passen. Ook zijn er 4 nieuwe bokeh modi voor het vervagen van de achtergrond, die vermoedelijk Artify, Mono, Side Light en Vintage gaan heten.

iPhone 12

Uiteraard komt ook Apple weer met een toestel, en dit moet de iPhone 12 worden. Opvallend daarbij is dat er waarschijnlijk gekozen wordt voor een OLED-scherm, waar voorheen Apple Liquid Retina-displays gebruikt werden. Ook zou voor verschillende modellen met verschillende schermformaten gekozen gaan worden, waarbij het kan gaan om 5,4 inch, 6,1 of 6,7 inch. De ruzie met Qualcomm is bekoeld, waardoor er weer een Qualcomm-chipset gebruikt kan worden. TouchID gaat een comeback maken als ontgrendelingsmethode bij de iPhone 12. Ontgrendelen hoeft niet op een specifieke plek, maar kan op het hele scherm. Naar verwachting krijgt de iPhone12 drie of vier camera’s en een 3D-lasersensor om diepte beter te kunnen inschatten. De reguliere iPhone 12 krijgt waarschijnlijk voor het eerst ondersteuning voor 5G.

Huawei P40 Pro

Smartphone in 2020

Huawei heeft in inmiddels de verwachting geschept dat het in de eerste helft van ieder nieuw jaar met een nieuw high end toestel komt. Daarom is het nu tijd voor de Huawei P40 Pro. Bijzonder aan dit toestel wordt, dat hij voorzien wordt van maar liefst vijf camera’s voor nog meer mogelijkheden en het kwaliteit op het gebied van filmen en fotograferen. Belangrijker nog is echter de kwestie rondom het besturingssysteem waar het toestel op gaat draaien. Amerika heeft Huawei in de ban gedaan, waardoor de P40 Pro niet voorzien kan worden van de Google Play Store. Er bestaat daarom een kans dat Huawei een eigen besturingssysteem genaamd Harmony OS gaat gebruiken. De vraag is voor wie het toestel dan nog interessant is.

Xiaomi Mi 10

Xiaomi heeft niet de problemen die Huawei en kan dus gewoon een volledig functionerend Android-systeem mét Google services gebruiken. Dit zal dan ook het geval zijn bij de nieuw uit te brengen Xiaomi Mi 10, die opvallend genoeg gebruik zou gaan maken van een 64 megapixel Samsung-camera. Deze komt waarschijnlijk als een soort gaatje in het scherm te liggen. De Mi 10 gaat voorzien worden van een hele forse batterij van 5000mAh, en zou dus lang op één opgeladen accu moeten kunnen doen.

OnePlus 8

Gelukkig is het inmiddels niet meer zo ingewikkeld om aan de toestellen van OnePlus te komen, want ze maken uitstekende smartphones. Het prijsvoordeel van een OnePlus-toestel is de laatste jaren helaas wel opgedroogd. De nieuwe OnePlus 8 gaat zoveel mogelijk scherm en zo min mogelijk notch krijgen. Net als bij de Mi 10 wordt de selfiecamera een gaatje in het scherm. Verder zou de OnePlus 8 een 3D Time-Of-Flight-sensor krijgen. Hierdoor kan hij nog beter diepte waarnemen. Het scherm wordt 6,6 inch, wat iets kleiner is dan bij zijn voorganger. Binnenin wordt een Snapdragon 855 Plus-chipset gebruikt, zodat de telefoon goed kan multitasken en zware games aankan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here