Home Geen categorie Welke kantoorruimte past het best bij jouw bedrijf?

Welke kantoorruimte past het best bij jouw bedrijf?

3946
DELEN
Kantoorruimte aan het WG plein in Amsterdam

De markt van kantoren is de laatste jaren compleet verandert. Waar je vroeger alleen een conventionele kantoorruimte kon huren is dat tegenwoordig wel anders. De keuze is veel uitgebreider. Je kunt daarom een kantoor kiezen dat echt bij jouw bedrijf past. Ideaal want een kantoorruimte kan van grote invloed zijn op het uiteindelijke bedrijfsresultaat.

Soorten kantoorruimte, welke kantoorruimte kies jij?

Kantoorgebouw

Een heel kantoorgebouw huren is iets wat bedrijven sinds jaar en dag doen. Je hebt in dit geval een heel gebouw voor jouw organisatie. Het grootste voordeel bij deze optie is dat je niets hoeft te delen en hierdoor ook geen overlast van andere huurders hebt. In dit geval is huren wel duurder dan kopen.

Conventioneel huren in een kantoorgebouw

Veel bedrijven zijn niet groot genoeg om een heel kantoorgebouw te huren. Daarom bieden verhuurders ook de optie om een verdieping of deel van een verdieping in een kantoorgebouw te huren. Hier zijn twee varianten van. Een kantoor met eigen ingang en een kantoor met gedeelde ingang. Het grote voordeel van dit type kantoor is het niet hoeven delen van faciliteiten zoals vergaderruimtes.

Bedrijfsverzamelgebouw

Een bedrijfsverzamelgebouw lijkt in feite op het conventioneel huren van een kantoorruimte. Het grote verschil tussen deze type gebouwen zit hem hier juist in de gedeelde faciliteiten. De kosten hiervoor deel je met de andere huurders. Daardoor hoef je niet extra vierkante meters te huren voor een vergaderruimte die weinig gebruikt. Bovendien is er vaak een gezamenlijke lunchgelegenheid en met enige regelmaat contact tussen huurders. Dit resulteert doorgaans in een samenwerkingsverband of een nieuwe klant.

Business center en Kantoorconcepten

Het voordeel van contact met andere huurders heb je ook in business centers en kantoorconcepten. Hier is dit contact echter nog frequenter omdat je bijvoorbeeld een pantry (keukentje) deelt met hen en koffie haalt bij dezelfde koffiecorner. Beide type kantoren bieden jou de mogelijkheid om volledig op werk te focussen. Het zijn een full service concept waar je alle randzaken kunt uitbesteden. In sommige gevallen betaal je alleen voor wat je afneemt in andere gevallen is het een all in prijs. Deze kantoren worden in de meeste gevallen volledig gemeubileerd verhuurd.

De keuze

De uiteindelijke keuze van jouw kantoor zal afhankelijk zijn van diverse factoren. Het is hierbij slim om rekening te houden met de hierboven genoemde eigenschappen en voordelen. Je kantoorruimte kan namelijk een substantiële rol spelen in het succes van jouw bedrijf!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here