Home Tips Welk effect heeft een geoptimaliseerd fleet management op een bedrijf?

Welk effect heeft een geoptimaliseerd fleet management op een bedrijf?

632
DELEN
Welk effect heeft een geoptimaliseerd fleet management op een bedrijf

Hoe groter het wagenpark van een bedrijf is, hoe lastiger het wordt om alles goed in de gaten te houden. Zijn er vertragingen op de te rijden routes, waardoor medewerkers hun schema niet op tijd kunnen afronden? Hoe is het gesteld met de rijstijl en daarmee ook de verkeersveiligheid van het personeel? En wordt er wel voldoende efficiënt gewerkt? Met name in het verkeer valt vaak een grote slag te slaan waar het de efficiency van een bedrijf betreft. Niet in de laatste plaats omdat door de jaren heen is gebleken dat medewerkers zich onderweg soms bepaalde vrijheden menen te kunnen permitteren die niet vanzelfsprekend zijn. Met geoptimaliseerd fleet management voorkom je dergelijke problemen en gaat de productiviteit omhoog.

Voordelen communiceren

Voordelen communiceren

Belangrijk bij de introductie en het gebruik van fleet management is dat de medewerkers op een goede manier worden voorgelicht en geïnstrueerd. Vaak bestaat bij het personeel van een bedrijf de indruk dat een voertuigvolgsysteem vooral bedoeld is om de vrijheden van de medewerkers in te perken en als een soort big brother alles in de gaten te willen houden. Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in, maar de basisgedachte is veiligheid en efficiency. Uiteindelijk levert het de medewerkers namelijk ook echt iets op. Het zorgt er namelijk voor dat ze minder overuren hoeven te draaien en dat ze tijdens het werk minder stress zullen ervaren.

Veilig rijgedrag

Een belangrijk pluspunt van goed fleet management is dat het rijgedrag van de medewerkers verandert. Als iemand constant automatisch wordt gevolgd en alle verrichtingen nauwkeurig worden vastgelegd, gaat diegene daar – bewust of onbewust – rekening mee houden. We weten allemaal dat we de maximumsnelheid niet mogen overschrijden, maar toch wordt dit door velen regelmatig gedaan. Het voertuigvolgsysteem zorgt ervoor dat de beheerder een melding krijgt wanneer een voertuig te hard gereden heeft. Ook wanneer vaak hard geremd wordt, blijkt dat direct uit de rapportage. In dergelijke gevallen kan de beheerder een gesprek aanknopen met de medewerker om het rijgedrag te bespreken.

Efficiënte taakverdeling

Als zich een nieuwe klus aandient, die met spoed dient te worden uitgevoerd, is het fijn om in één oogopslag te kunnen zien welke collega het dichtst bij de betreffende locatie is. Dat voorkomt onnodig omrijden en dus werkt het bedrijf efficiënter. Zo zal het systeem van fleet management dus bijdragen aan een hoger rendement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here