Home ICT Webhosting, waar moet je op letten?

Webhosting, waar moet je op letten?

1241
DELEN
Webhosting

Als je een website hebt dan wil je dat deze 24/7 bereikbaar is. Je klanten zoeken namelijk constant naar informatie. Daarom heb je een webhostingpakket nodig van een goede hostingprovider. Maar wat is webhosting precies en waar moet je op letten? We geven je graag wat meer informatie zodat je precies weet welk hostingpakket het beste bij je past. Als je je website hebt laten maken bij een internetbureau is het vaak ook mogelijk om via hen je website te laten hosten. Er zijn steeds meer bedrijven die een digitale transitie doormaken met hun bedrijf, waarvoor je terechtkan bij bijvoorbeeld Proserve.nl.

Wat is webhosting?

Wanneer je opzoekt wat webhosting is, kom je verschillende definities tegen. Om het makkelijk te maken omschrijven we het als volgt: webhosting is het aanbieden van ruimte waarop informatie van een website wordt opgeslagen. Dit houdt in dat de informatie van je website staat opgeslagen op de server van een webhostingprovider. Het is belangrijk dat deze server goed beveiligd en altijd bereikbaar is.

Wat zit er in een hostingpakket?

SSL

Als je verschillende hostingpakketten gaat vergelijken, kom je altijd een aantal dingen tegen. Het hangt van je website af wat je precies nodig hebt. Hetgeen wat er over het algemeen in je hostingpakket zit is als volgt:

  • Dataverkeer (De data die wordt verbruikt door je websiteverkeer)
  • Dataopslag (De data van je website die opgeslagen moet worden)
  • E-mail (Het aantal e-mailadressen dat je aan kan maken)
  • Back-up (Of en hoe vaak er back-ups worden gemaakt van je website)
  • SSL (Een beveiligde internetverbinding)
  • Domeinnaam (zit er een domeinnaam bij je pakket of moet je deze los kopen)

Waar moet je op letten?

Als je een goed hostingpakket wilt, moet je op een aantal dingen letten. Net als bij de meeste dingen kijk je natuurlijk naar de kosten website hosten. Verder is het vooral belangrijk om te kijken naar de opslag en het dataverkeer. Sommige websites hebben heel veel bezoekers en een grote website heeft dus een stuk meer opslag nodig. Verder moet je bedenken welke zaken jij nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld meerdere e-mailadressen nodig en heb je al een domeinnaam?

Wanneer je gaat kijken naar een passend webhostingpakket is het dus vooral belangrijk dat je kijkt naar je eigen website en wat hiervoor nodig is. Je wilt geen extra zaken in je pakket als dit helemaal niet nodig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here