Home Blogs Water op kantoor? Wat zijn de opties

Water op kantoor? Wat zijn de opties

1175
DELEN
Water op kantoor Wat zijn de opties

Ook in ons land zie je ze inmiddels steeds vaker op kantoor: waterkoelers. Het is ook logisch omdat een menselijk lichaam nu eenmaal een goede balans nodig heeft, waar het water betreft. Op veel kantoren is koffie nog steeds de meest gedronken vloeistof, maar die heeft als nadeel dat de cafeïne ook als effect heeft dat vocht het lichaam sneller verlaat. Een lekker glas of beker koel water is dan ideaal om het lichaam precies die hoeveelheid water te geven die het nodig heeft. Als medewerkers zich prettig voelen op kantoor, verbetert dat de sfeer en komt het de productiviteit ten goede. Bovendien is het gewoon lekker op zijn tijd om gekoeld water te drinken en dat geldt voor alle seizoenen.

Welke soorten waterkoelers zijn er?

Bij waterkoelers worden twee hoofdgroepen onderscheiden naar gelang het product dat ze leveren. Indien je kiest voor bronwater, wordt dat in grote flessen van in het algemeen 15 of 18 liter geleverd. De meeste specialisten hebben een keuze uit meerdere soorten water zodat je kan kiezen voor de smaak die het beste bij jouw kantoor past. Een dergelijke grote fles gaat lang mee en gekoeld bronwater is een beslist aangenaam om te drinken. Maar je kunt ook kiezen voor leidingwater. In ons land is ook het kraanwater van uitstekende kwaliteit en heeft het een goede smaak. Bij waterkoelers die drinkwater leveren, kan dit standaard gefilterd worden voor afgifte.

Waterkoelers, modern en duurzaam

Ook waterkoelers zijn met de tijd meegegaan en de moderne types zijn zowel qua prijsstelling als techniek interessant geworden. Om energieverspilling te voorkomen, koelen de moderne machines het water alleen als het nodig is. Zodra de temperatuur van de vloeistof de juiste is voor afgifte, gaat de machine in spaarstand. Hierdoor wordt het energieverbruik geoptimaliseerd en gaat de machine ook langer mee.

Sommige machines hebben de mogelijkheid om koolzuur aan het water toe te voegen. Ook zijn er opties waarbij het water warm kan worden gemaakt voor bijvoorbeeld thee.

Welke waterkoeler is de juiste voor jouw kantoor

Uiteraard is het aantal medewerkers en het dagelijks gebruik van water van belang voor de keuze die je maakt in een specifiek geval. Als het gaat om bronwater of leidingwater is het vaak de persoonlijke voorkeur van de gebruikers die bepaalt wat er op kantoor komt te staan. Beide types machine hebben positieve punten waar het aanschaf, onderhoud en dagelijkse kosten betreft. De leverancier van jouw waterkoeler zal je graag nader informeren op dit gebied.

Ook buiten kantoor voldoende water

Als jouw medewerkers gewend zijn aan hun dagelijkse hoeveelheid gekoeld water, wil je ze dat natuurlijk ook niet onthouden als ze buiten de deur aan het werk gaan. Er zijn voor kantoren en bedrijven ook grootverpakkingen bronwater te verkrijgen in 500 ml waterflesjes. Het voordeel van deze 500 ml waterflesjes is dat ze makkelijk zijn mee te nemen en eenvoudig en snel kunnen worden gekoeld. Het is ook altijd een leuke geste om op extra warme dagen de bezoekers van het kantoor een flesje gekoeld bronwater mee te geven voor onderweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here