Home Tech Wat zijn pillar pages en hoe zet je ze in?

Wat zijn pillar pages en hoe zet je ze in?

660
DELEN
Wat zijn pillar pages en hoe zet je ze in

Heb jij al eens gehoord van pillar pages? Dit artikel vertelt je wat we verstaan onder deze pagina’s en hoe je ze in kunt zetten voor jouw website. Bovenal is het doel van deze pagina’s het verbeteren van de positie van je website in de zoekresultaten. Voor sommige zoektermen zal dit erg lastig zijn. Denk aan generieke woorden, waarop de concurrentie erg groot is. Het gebruik van pillar pages is een van de mogelijkheden om de kans op een hogere positie in de zoekmachines te vergroten. 

Beschrijving van pillar pages

Wanneer je “pillar” naar het Nederlands vertaalt, kom je uit bij een vertaling als “pilaar” of “zuil”. Je kunt een pillar page zien als zo’n zuil, waaraan je verschillende andere onderwerpen op kunt hangen. Op een pillar page ga je dieper in op een zoekterm X, welke te maken heeft met het hoofdonderwerp van je website. Je herkent een pillar page vaak aan het grote aantal woorden dat gebruikt is. Daarbij komen op zo’n pagina diverse onderwerpen aan bod, die gerelateerd zijn aan het zoekwoord X. Ieder van deze onderwerpen heeft weer een eigen, vaak kortere, pagina op je website. Door op de pillar page per onderwerp naar deze losse pagina’s te verwijzen, helpt de pillar page je bezoeker om over je website te navigeren. 

Voorbeeld van een pillar page voor websites

Neem een website die gaat over auto’s. Op de zoekterm “auto’s” zal je niet snel een hoge positie in de zoekresultaten behalen. Door een pillar page uit te werken rond het thema “auto’s onderhouden”, kun je scoren op gerelateerde zoekwoorden. Op deze pillar page schrijf je over onderwerpen als “remblokken onderhouden”, “ruitenwissers vervangen”, enzovoorts. Link per onderwerp door naar een losse pagina over dit onderwerp.

Hulp bij het uitwerken van pillar pages

Hulp bij het uitwerken van pillar pages

Schakel een zoekmachine optimalisatie bureau in om je te laten helpen bij het uitwerken van pillar pages. Een dergelijk bureau kan met je meedenken over geschikte onderwerpen voor pillar pages. Evenals dat men de content voor je uit kan werken, op basis van de samen vastgestelde strategie! Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar en ben je ervan verzekerd dat je de pillar pages op de juiste wijze toepast op jouw website. Houd er rekening mee dat het behalen van goede posities in de zoekresultaten veel meer omvat dan het uitwerken van pillar pages alleen. Een zoekmachine optimalisatie bureau kan je hier meer over vertellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here