Home Blogs Wat zijn de voordelen van valet parking en hoe gaat het in...

Wat zijn de voordelen van valet parking en hoe gaat het in zijn werk?

1712
DELEN
Valet parking

Iedereen heeft het wel een keer voorbij horen komen; Valet parking. Je ziet het veel bij vliegvelden, hotels, bruiloften en grote bedrijven. Maar wat is het nou precies en waarom worden chauffeursdiensten steeds toegankelijker? Het kan namelijk voor veel verschillende situaties erg handig zijn en het hoeft niet eens veel meer te kosten dan een andere parkeeroplossing.

We bespreken de voordelen van valet parking en in welke situaties het handig kan zijn voor jou, als organisatie, maar ook voor jouw gasten.

Wat is valet parking nou precies?

Valet parking is een parkeeroplossing of kan ook wel worden gezien als een professionele chauffeursdienst waarbij de gasten met eigen auto naar locatie komen rijden. Bij aankomst worden de gasten hartelijk ontvangen door een gastheer, hij zal iedereen de juiste kant op begeleiden terwijl een ervaren prive chauffeur ondertussen de auto overneemt om deze op een handige en veilige plek te parkeren. Op het parkeerterrein staat een medewerker met een sleutelkluis waar alle sleutels van de geparkeerde auto’s per nummer, achter slot en grendel worden opgeborgen. De chauffeur gaat na het parkeren terug naar de startlocatie om de volgende auto te parkeren.
Wanneer de gasten weer willen vertrekken leveren zij het nummertje in bij de gastheer, hij geeft middels zijn oortje door welke auto terug moet worden gereden. Op dat moment staan alle chauffeurs op het parkeerterrein om snel een sleutel te pakken en de auto terug te rijden.

Wat zijn de voordelen van valet parking?

Vaak wordt een valet parking gezien als een luxe dienst bij grote feesten, maar er zit meer achter de organisatie van deze chauffeursdienst. In veel gevallen dient het namelijk ook als parkeeroplossing. Denk hierbij aan hotels in de binnenstad van Amsterdam, hier kan men vaak nauwelijks parkeren en de hotels beschikken zelf niet over een parkeerterrein. In dit geval is het een service van het hotel wat commercieel slim kan zijn, zie het als een visitekaartje.

Bij vliegvelden wordt tegenwoordig ook steeds vaker valet parking aangeboden. Je geeft van te voren door hoe laat je op het vliegveld bent en de auto wordt van je aangenomen bij Kiss & Ride. De studentchauffeur rijdt de auto naar een parkeerterrein iets buiten het vliegveld waar deze veilig en afgesloten geparkeerd wordt. Deze optie is bijna altijd sneller en vaak ook goedkoper dan het parkeren van de auto op het parkeerterrein van het vliegveld zelf.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij grote bedrijven of evenementen, kan de gemeente ook vragen om een parkeeroplossing of mobiliteitsplan in verband met de handhaving tijdens grote stromen auto’s rond hetzelfde tijdstip.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here