Home Blogs Wat te doen bij letselschade?

Wat te doen bij letselschade?

1893
DELEN

Letselschade komt helaas veelvuldig voor. Het is belangrijk adequaat te handelen als je hiermee te maken krijgt. Of het nu plaats vindt binnen een bedrijf waarin je werkzaam bent of tijdens een verkeersongeval, het is belangrijk om de juiste stappen te zetten. Wat doe je als je deze vorm van schade oploopt en hoe kun je dit zorgvuldig en slim aanpakken?

Wat is het?

Om te weten hoe je dient te handelen, is het belangrijk duidelijk te hebben wat het begrip precies is. Letselschade kan bestaan uit lichamelijke verwondingen en psychische schade. Iemand anders is hiervoor aansprakelijk en niet jijzelf. Hiervan kan bijvoorbeeld sprake zijn bij een bedrijfs- of verkeersongeval, een bijtende hond of het gebruik van een gebrekkig product. Het kan grote lichamelijke en financiële gevolgen met zich meebrengen. Je kunt onder andere denken aan arbeidsongeschiktheid of ziekenhuiskosten.

Schakel een letselschadeadvocaat in

Aangezien er bij letselschade ontzettend veel komt kijken, is het verstandig hiervoor een externe partij in te schakelen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een letselschadeadvocaat of jurist. Deze persoon kan je bijvoorbeeld helpen met het schrijven van een brief waarin je de andere partij aansprakelijk stelt voor de geleden schade en gemaakte kosten. Bijna altijd is het de bedoeling een claim neer te leggen bij de andere partij, waardoor jij gemaakte onkosten vergoed krijgt, of dit nu gedeeltelijk of volledig is.

Welke stappen worden er gezet?

Een letselschadejurist weet precies waar hij op moet letten en welke weg bewandelt dient te worden. Niet alleen de schadeberekening is belangrijk, maar bijvoorbeeld ook korte lijnen met een verzekeraar. Veelal kan een letselschadejurist een voorschot vragen op de kosten die je hebt gemaakt. Dit voorschot wordt uiteraard uitgekeerd op je eigen rekeningnummer. Verder is het verstandig om zelf alvast de aangifte op te vragen bij de politie en je medisch dossier bij de hand te hebben.

Ga niet bij de pakken neerzitten als je te maken krijgt met psychische of lichamelijke schade die toegebracht is door een ander. Laat daarom een letselschadejurist je in alles bijstaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here