Home Administratie Wat moet je weten over online boekhouden?

Wat moet je weten over online boekhouden?

864
DELEN
Wat moet je weten over online boekhouden

Boekhouden is een taak die de meeste ondernemers liever kwijt dan rijk zijn. Toch ontkom je er niet aan wanneer jij zelfstandig ondernemer bent. Kost de boekhouding van jouw onderneming je ook veel tijd? Dan zoek je mogelijk naar manieren om dit sneller te doen. Gelukkig kan dit op verschillende manieren. Zo kun je de boekhouding uitbesteden aan een accountant. Wil je de touwtjes zelf in handen houden? Gebruik dan een boekhoudprogramma. In de meeste boekhoudprogramma’s werk je tegenwoordig online. Ben je hier niet bekend mee? Dan zit je hier goed. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk alles wat je moet weten over online boekhouden.

Ideaal voor zzp’ers en mkb-bedrijven
Bedrijven met talloze werknemers besteden hun boekhouding vaak uit aan een accountant of administratiekantoor. De boekhouding van zo’n bedrijf is vaak complex, waardoor eigenaren hun vingers er zelf niet aan willen branden. Een fout is immers snel gemaakt. Bij dergelijke bedrijven is vaak voldoende geld aanwezig om de boekhouding uit te besteden.

Dit is bij de meeste zzp’ers en mkb-bedrijven niet het geval. Voor deze ondernemers biedt een online boekhoudprogramma dan ook uitkomst. Wanneer jij voor zo’n programma kiest, koppel je jouw zakelijke rekening eenvoudig met het programma. Je hoeft hier niet langer een aparte koppeling voor te hebben, iets wat bij ‘offline’ boekhoudprogramma’s vaak wel het geval is.

Boekhouden wordt een stuk makkelijker
Heb je geen kennis van boekhouden? Dan lijkt het je misschien beter om dit uit te besteden aan een professional. Dit kan, maar het is niet altijd nodig. Wanneer je een online boekhoudprogramma aanschaft, kun je namelijk zelf jouw boekhouding doen. We haalden hierboven al aan dat je jouw zakelijke rekening aan dit programma koppelt. Hierdoor worden transacties direct verwerkt en dat scheelt jou veel handmatig werk.

Kies je voor online boekhouden? Dan kun je meestal een app gebruiken. Jouw boekhouding is zodoende altijd en overal inzichtelijk. Daarnaast scan je via deze app bonnetjes en facturen, waardoor ze direct in het systeem belanden. Moet je btw-aangifte doen? Dat is een fluitje van een cent met een online boekhoudprogramma. Deze aangifte staat namelijk direct voor jou klaar wanneer je zo’n programma gebruikt. Tot slot helpt online boekhoudsoftware jou met het opstellen van een jaarrekening.

Wat kost het?
Klinkt online boekhouden jou als muziek in de oren? Dan wil je er liever vandaag dan morgen mee beginnen. Dat is begrijpelijk, want een online boekhoudprogramma brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Dit is zeker het geval wanneer je zzp’er of eigenaar van een mkb-bedrijf bent. Zoek je zo’n programma? Denk dan niet dat dit gratis is. Nee, want voor het gebruik van een online boekhoudprogramma betaal je maandelijks een vergoeding.

Nu ben jij vast en zeker benieuwd hoeveel online boekhouden jou gaat kosten. Dat ligt eraan waar je de software koopt. Kies je voor een online boekhoudprogramma van ABN AMRO? Dan heb je keuze uit drie verschillende pakketten. De prijs van deze pakketten loopt uiteen, evenals de inhoud ervan. Hierdoor is er voor iedere ondernemer wel een geschikt programma voor online boekhouden te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here