Home Blogs Wat moet je allemaal regelen als je voor jezelf gaat beginnen?

Wat moet je allemaal regelen als je voor jezelf gaat beginnen?

4305
DELEN

Steeds meer mensen werken niet langer voor een baas, maar kiezen ervoor een eigen bedrijf te beginnen. Het beginnen van een eigen bedrijf is erg leuk, maar er zijn wel veel dingen waar je aan moet denken als je jouw bedrijf goed op wilt starten. Wat je allemaal moet regelen als je een eigen bedrijf wil beginnen, lees je in dit artikel.

Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel
Voor je echt kunt starten met je eigen bedrijf, moet je jouw bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Je maakt online en afspraak bij een kantoor in de buurt en gaat langs om je bedrijf officieel in te laten schrijven. Door je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, word je ook automatisch als ondernemer ingeschreven bij de Belastingdienst. Zo krijg je een BTW-nummer voor op de facturen van je bedrijf, maar kun je met je inschrijving ook aangifte omzetbelasting en aangifte inkomstenbelasting doen.

Het openen van een zakelijke rekening
Op de zakelijke rekening van je bedrijf komen alle betalingen van jouw organisatie binnen. Ook gebruik je deze rekening om zelf betalingen te verrichten, bijvoorbeeld voor diensten die u als ondernemer afneemt, werknemers die je moet betalen, producten die je koopt en zakelijke abonnementen die u afsluit. Bekijk hier meer informatie over zakelijke rekeningen.

Het huren van een pand voor uw bedrijf
Wil je een winkel beginnen, dan heb je een pand nodig om producten neer te zetten en te verkopen. Heb je een autobedrijf, dan heb je een pand nodig om je wagens neer te zetten of de auto’s van jouw klanten te repareren. Niet alle ondernemers hebben (direct) een pand nodig voor hun bedrijf, maar bij veel ondernemers is dit wel het geval. Ga je een bedrijf inschrijven waarbij je echt een bedrijfsruimte nodig hebt, dan raden wij je aan om tijdig te beginnen met het zoeken van de geschikte bedrijfsruimte voor je nieuwe organisatie.

Het ontwikkelen van een zakelijke website
Bijna niemand kijkt tegenwoordig nog in het telefoonboek om een bedrijf te vinden. Wil je gevonden worden door uw potentiële klanten, dan heb je een eigen website nodig. Eventueel kun je jouw online bereik vergroten door accounts aan te maken op social media websites als Facebook, Twitter en LinkedIn, maar dit is geen vereiste voor een geslaagde onderneming.

Het inhuren van werknemers voor uw bedrijf
Start je een eenmanszaak, dan hoef je geen werknemers in te huren voor jouw nieuwe bedrijf. Heb je een grotere organisatie en kun je wel wat hulp gebruiken om je bedrijf te laten slagen, dan kun je opzoek gaan naar goede werknemers voor jouw bedrijf.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here