Home Financieel Wat moet je absoluut weten over de verkoop van goud?

Wat moet je absoluut weten over de verkoop van goud?

839
DELEN
Wat moet je absoluut weten over de verkoop van goud

Ben je bij het opruimen van jouw woning een aantal gouden munten en/of sieraden tegengekomen? Dan gooi je deze mogelijk weg. Je hebt er immers al jaren niet naar omgekeken, waardoor je ze straks vast niet mist. Dat klopt, maar gooi ze nooit weg zonder te kijken of ze geld waard zijn. Goud kan je namelijk flink wat geld opleveren. Kun je het geld goed gebruiken? Dan wil je het goud waarschijnlijk verkopen. Doe dit niet zonder dat je over de benodigde voorkennis beschikt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten in deze tekst namelijk de belangrijkste zaken met betrekking tot de verkoop van goud op een rijtje.

Bepaal de waarde van goud

Wil je een gouden Krugerrand verkopen? Dan kun je deze voor een appel en een ei op een tweedehands website aanbieden. Als je de gouden munt verkoopt en achteraf hoort hoeveel deze waard is, krijg je hier ongetwijfeld spijt van. De kans is namelijk groot dat je er aanzienlijk minder voor gekregen hebt. Voordat je besluit een Krugerrand van de hand te doen, laat je de gouden munt taxeren. Je laat er in dat geval door een kenner naar kijken. Hij stelt de waarde van de Krugerrand vast, waardoor je weet voor welk bedrag je de gouden munt ongeveer kunt verkopen. Op deze manier weet je zeker dat je hem niet voor een habbekrats van de hand doet.

Aan wie verkoop je het?

Als je weet hoeveel jouw goud waard is, kun je het te koop zetten. Probleem is alleen dat veel mensen niet eerder goud verkocht hebben. Geldt dit ook voor jou? Dan weet je mogelijk niet hoe je een gouden munt of sieraad moet verkopen. Misschien bied je het te koop aan op een website voor tweedehands spullen of op sociale media. Dit is geen goede plek om goud te verkopen. Je vangt dan waarschijnlijk aanzienlijk minder voor jouw goud. Wil je een juist bedrag? Dan kun je het beste gouden munten verkopen aan een professional op het gebied van goud, zoals Goudwisselkantoor. Deze expert taxeert jouw munten eerst vrijblijvend. Vervolgens brengt de specialist een reëel bod uit, zodat je altijd de juiste prijs krijgt voor jouw goud.  

Hoe verloopt het verkoopproces?

Veel mensen hebben nog niet eerder goud verkocht aan een professionele partij. In dat geval weet je ongetwijfeld ook niet hoe het verkoopproces verloopt. Toch is dit wel iets om rekening mee te houden. Er zit namelijk nogal verschil in de handelswijze van verschillende partijen. Aangezien de verkoop van goud voor de meeste mensen niet een alledaagse bezigheid is, kan je het best kiezen voor een partij die een persoonlijk aanpak hanteert. Goudwisselkantoor is hier een voorbeeld van. Deze partij ontvangt jou in een discrete ruimte, waar jouw munten ter plekken getaxeerd worden. Je bent er dus zelf bij. De taxatie is vrijblijvend, waardoor je niet direct hoeft te beslissen. Besluit je na enige tijd nadenken jouw goud te verkopen? Dan kan Goudwisselkantoor jou hier eveneens bij helpen. Bij de verkoop kies je zelf hoe je het geld ontvangt, contant of per bank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here