Home ICT Wat maakt een VPN goed?

Wat maakt een VPN goed?

1104
DELEN
Wat maakt een VPN goed

Gezien de vele uren die we doorbrengen op het internet, wordt het steeds belangrijker dat we ons goed wapenen tegen de mogelijke gevaren die we online tegenkomen. Een VPN verbinding behoort tot een onmisbare tool om je internetverkeer te beveiligen. Maar wanneer is een VPN nou eigenlijk een goede VPN verbinding?

Snelheid

Een van de belangrijkste dingen aan een VPN is de snelheid. Veel mensen gebruiken namelijk VPN verbindingen om bijvoorbeeld de laatste serie van Netflix die al uit is in de VS te kunnen zien, of om juist vanuit het buitenland naar bijvoorbeeld Nederlandse programma’s of voetbalwedstrijden te kunnen kijken. Aangezien je bij een VPN verbinding je locatie verbergt door gebruik te maken van een lokale server, en je internetverkeer dus eigenlijk een omweg aflegt, kan het langer duren voordat een film of programma laadt. Als je een goede, snelle VPN verbinding hebt moet je geen verschil merken: alles laadt even snel.

Prijs

Kwaliteit heeft een prijs en wij zijn de eersten om dat toe te geven. Maar een goede VPN verbinding moet niet te duur zijn. Dit is een algemeen onderdeel van de markt: wie een kwalitatief sterk product kan aanbieden tegen een voordelige prijs, zal altijd op de voorkeur van de consument kunnen rekenen. Wie kiest voor een gratis VPN moet rekening houden met het feit dat die nooit zo goed zal zijn als een betaalde, terwijl een te dure VPN ook geen klanten zal aantrekken.

Testversie

Om erachter te komen wat voor jou de beste VPN is, moet je de mogelijkheid hebben om een VPN te testen voordat je er daadwerkelijk geld voor neerlegt. Veel VPN verbindingen geven gelukkig de mogelijkheid om een testversie te downloaden die je een aantal dagen kan uitproberen voordat je besluit om over te gaan tot aankoop. Een VPN die de mogelijkheid tot testen niet aanbiedt is niet gelijk een slechte VPN, maar de consument de mogelijkheid geven een product te proberen toont wel aan dat een merk transparantie en vertrouwen een belangrijke plek geeft.

Nederlandse servers

Goede VPN

Nederland is een van de grootste internetknooppunten ter wereld, en als je een snelle en veilige VPN verbinding wilt is het belangrijk dat je VPN gebruik maakt van een server in Nederland. Dat betekent niet dat per se een Nederlands merk moet zijn: er zijn tal van buitenlandse bedrijven die werken met Nederlandse servers. Omdat er echter gebruik wordt gemaakt van de eigen, Hollandse digitale infrastructuur en omdat de servers dichterbij huis staan, zal je internetverbinding nog sneller en veiliger zijn.

Privacy

Met een VPN verbinding sleutel je je internetverkeer af voor pottenkijkers van buitenaf, maar die VPN server zelf krijg jouw gegevens wel binnen. Het is belangrijk dat je privacy ook goed beschermd door degenen die jou weer beschermen. Een goede VPN geeft duidelijkheid over wat er gebeurt met je privégegevens en bewaart dezen over het algemeen niet. Is er geen (duidelijke) informatie beschikbaar? Denk dan twee keer na voordat je je internetverkeer door zo’n VPN laat afgrendelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here