Home Tech Wat komt er kijken bij de innovaties voor Formule 1 auto’s?

Wat komt er kijken bij de innovaties voor Formule 1 auto’s?

834
DELEN
Wat komt er kijken bij de innovaties voor Formule 1 auto's

Ieder jaar doen er zich weer ontwikkelingen voor in de racewagens voor de Formule 1. Het is voor elk team belangrijk om met een auto te rijden die in de beste prestaties voorziet. Daar slaagt Mercedes steeds behoorlijk en is onder meer te danken aan de toepassing van innovaties. Zo heeft Mercedes al jaren de beschikking over een enorm betrouwbare en snelle wagen. De eerste twee wedstrijden in Oostenrijk zijn door het team Mercedes gewonnen. Het is de vraag wat de Formule 1 Hongarije voor dit team oplevert. Bekijk hier de stand na de eerste races van de Grand Prix in Oostenrijk. Om de beste prestaties te blijven leveren, zijn innovaties van groot belang voor Formule 1 auto’s. Ontdek hier wat er allemaal bij komt kijken en wat de rol van data is.

Innovaties ter goedkeuring voorleggen

Innovaties ter goedkeuring voorleggen

Het doorvoeren van innovaties voor Formule 1 auto’s is niet zomaar toegestaan om de racebaan mee op te gaan. Zo heeft Mercedes voor dit seizoen een innovatief stuur ontworpen met een Dual Axis Systeem. Het DAS-stuur biedt de mogelijkheid om de hoek waar de voorwielen mee op de baan staan aan te passen. Het innovatieve systeem diende eerst voorgelegd te worden bij de autosportfederatie FIA. Na de beoordeling van het vernieuwende stuur nam het bestuursorgaan de beslissing dat de innovatie binnen de regels voor 2020 valt.  Dit wijst uit dat het bij innovaties voor Formule 1 auto’s van belang is om rekening te houden met de regels die van toepassing zijn. Bovendien wijzigen de regels van de Formule 1 ook nogal eens. Met ingang van volgend jaar mag Mercedes het stuur bijvoorbeeld niet meer gebruiken.

Belangrijke rol voor dat bij toepassing innovaties

Data spelen bij de innovatieve toepassingen overigens een grote rol. Data vormen de basis om strategieën op te baseren en real-time beslissingen te nemen. Elk team probeert om de beste auto te ontwerpen. Dat leidt dan ook steeds tot ontwikkelingen op verschillende gebieden, Bijvoorbeeld als het gaat om de tractieregeling of om het ontwerp van het chassis net als om het design van de spoilers. Bijvoorbeeld met betrekking tot de realisatie van een grotere downforce.

Data zijn nu al belangrijk en nemen in de toekomst bij de ontwikkeling en innovatie van racewagens een nog grotere rol in. Alles draait om connectiviteit, communicatie, gegevens en natuurlijk ook om cyberveiligheid. Bij het ontwerpen en produceren van auto’s voor de F1 houdt men rekening met het belang van data. Daarom zijn er overal in de wagens sensoren aangebracht. Deze sensoren houden bijvoorbeeld de temperatuur van de motor bij net als de luchtstroom. In elk geval is de digitale transformatie en van de voornaamste elementen in de toekomst van innovatie voor Formule 1 auto’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here