Home Lifestyle Wat is nodig als je zelf gaat verbouwen

Wat is nodig als je zelf gaat verbouwen

449
DELEN
Wat is nodig als je zelf gaat verbouwen

Zelf verbouwen? Vergeet dit niet

Ben je van plan om zelf te gaan verbouwen? Dan zijn er enkele dingen die je zeker niet moet vergeten. Denk bijvoorbeeld aan een airco huren als je verbouwt in de zomer. Je zal het namelijk flink warm gaan krijgen tijdens het verbouwen. Wat mag je nog meer niet vergeten? Wij hebben enkele belangrijke punten voor je op een rijtje gezet die je zeker niet mag vergeten als je zelf gaat verbouwen. Lees snel verder voor meer informatie.

Huur een aanhanger

Een aanhanger huren is erg handig als je gaat verbouwen. Zo kun je eenvoudig alles wat je nodig hebt voor je verbouwing ophalen en na de verbouwing het puin wegbrengen. Dit gaat lastiger in bijvoorbeeld een busje, wat een aanhangwagen onmisbaar maakt tijdens het verbouwen.

Plastic om meubilair af te dekken

Wil je dat bepaalde meubels blijven staan tijdens het verbouwen? Dan moet je zeker afdekplastic aanschaffen. Hiermee kun je jouw meubilair beschermen tegen vuil, beschadigingen en stof. Je kunt ook een paar grote oude doeken gebruiken, maar om jouw meubels optimaal te beschermen is afdekplastic de beste optie.

Een sterke steiger

Een sterke steiger

Je kunt een gewone ladder gebruiken om enkele klussen te doen, maar als je gaat verbouwen doe je er goed aan om ervoor te zorgen dat je een of meerdere steigers in huis hebt. Er zijn verschillende soorten steigers verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kamersteiger, een rolsteiger of gevelsteiger. Ook zijn er speciale steigeraanhangers om de steiger te kunnen verplaatsen als je veel van plek wisselt. Dit is tevens een veilige manier om de steiger te vervoeren.

Voldoende gereedschap

Zonder voldoende gereedschap wordt een verbouwing lastig. Daarom is het goed om vooraf te bedenken wat je precies nodig hebt en of je dit niet al hebt. Denk aan basisgereedschap zoals tangen, zagen, schroevendraaiers, hamers, steeksleutels en messen. Ook elektrisch gereedschap is handig, zoal verschillende boren, een schuurmachine, zaagmachine, multitool en elektrische schroevendraaier. Om precies te kunnen meten tijdens de verbouwing, kun je gebruik maken van een waterpas, lasermeter of rolmeter.

De juiste bouwverlichting

Vergeet ook niet de juiste bouwverlichting te kopen. Dit is erg handig als je ‘s avonds of in de wintermaanden aan de slag wilt. Zorg voor een heldere bouwlamp en andere goede verlichting, zodat je precies kunt zien wat je doet.

Wij wensen je veel succes met de verbouwing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here